Βαθμολογία

Λουτσέσκου: «Συγκέντρωση και κίνητρο»

Δουλειά και ταπεινότητα χρειάζεται σύμφωνα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η Ξάνθη και να παλέψει μέχρι τέλους για την πεντάδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μετά τη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στα στοιχεία που είχε η ομάδα του και προσέθεσε ακόμη ότι οι «πράσινοι» είναι εντελώς διαφορετικοί επί Μαρίνου Ουζουνίδη.

Αναλυτικά: «Υπάρχει πάντα κάτι το διαφορετικό σε αυτά τα παιχνίδια, όταν αντιμετωπίζεις τις μεγάλες ομάδες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε κάθε στιγμή γιατί πάντα μπορεί να γίνει κάτι. Δύο είναι τα σημερινά στοιχεία της ομάδας μου. Συγκέντρωση και κίνητρο. Ελέγξαμε το παιχνίδι χωρίς να κατέχουμε την μπάλα απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και της αρέσκεται να παίζει κάθετα. Δεν θέλαμε να δώσουμε χώρους στο κέντρο ώστε να μην φέρουν την μπάλα ψηλά. Έπρεπε να ασκήσουμε πίεση ψηλά. Η μοναδική λύση που είχε ο Παναθηναϊκός ήταν να παίξει από τα πλάγια όπου έχει πολύ καλούς παίκτες.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες αλλά η τελική πάσα δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Από τον Παναθηναϊκό θυμάμαι το σουτ του Μπουμάλ και του Κλωναρίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα κύλισαν στο ίδιο μοτίβο. Εμείς είχαμε ευκαιρίες με τον Σολτάνι και ένα φανταστικό γκολ με τον Βασιλακάκη. Ειλικρινά ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια πίεσε αλλά προσπάθησε να απειλήσει σουτ έξω από την περιοχή. Τα εύσημα ανήκουν στους παίκτες. Η Ξάνθη έχει νικήσει μια ομάδα που από τότε που την ανέλαβε ο κ. Ουζουνίδης έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο. Είμαστε μια ομάδα που δουλεύουμε πάρα πολύ κι έτσι θα κάνουμε και στην συνέχεια. Πολλή δουλειά και ταπεινότητα».