Βαθμολογία

Χιμένεθ: «Να συνεχίσουμε με ταπεινότητα»

Νίκη που της τονώνει την ψυχολογία και ταυτόχρονα τη βάζει στην πεντάδα πανηγύρισε την Κυριακή (19/2) η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε 1-0 στο ντέρμπι τον Ολυμπιακό χωρίς μάλιστα να απειληθεί ουσιαστικά.

Σε αυτό στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Ένωση είχε τον έλεγχο. Παράλληλα, δήλωσε πολύ χαρούμενος «που έζησα αυτές τις σκηνές στο ΟΑΚΑ».

Για το που δίνει προτεραιότητα στην βαθμολογική ή στην ψυχολογική σημασία της νίκης: «Ήταν ένα παιχνίδι όπου οι τρεις βαθμοί ήταν πολύ σημαντικοί. Με αυτούς τους τρεις βαθμούς μπορούμε να συνεχίσουμε τον δρόμο μας για να φτάσουμε τους στόχους μας, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πως θα πρέπει να συνεχίσουμε με ταπεινότητα. Μετά το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι η ψυχολογία. Τα συναισθήματα που έχουν όλα τα πρόσωπα που αγαπάνε την ΑΕΚ. Έχω υπάρξει και σε μία προηγούμενη περίοδο στην ΑΕΚ. Κερδίσαμε ένα Κύπελλο και βγήκαμε τρίτοι, αλλά όταν ήμασταν πρώτοι στη δεύτερη περίοδο, υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί η ΑΕΚ δεν μπορούσε να υποστηρίξει οικονομικά την ομάδα. Είδα πολλά πρόσωπα που είδαν την ΑΕΚ να υποφέρει. Όλα τα άτομα που είδαν την ομάδα να πέφτει στην τρίτη Εθνική, να επιστρέφει και να κάνει αυτή τη νίκη. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν έχουμε κερδίσει στην ουσία τίποτα».

Για το αν το παιχνίδι κρίθηκε στο πάθος ή κάπου αλλού: «Πιστεύω κατά τη διάρκεια του ματς είχαμε έναν καλό έλεγχο. Μία απόδειξη είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποιο σουτ. Η διαφορά όμως ήταν ότι παίξαμε με 12 παίκτες, που μας έδινε μεγάλη ώθηση στα πόδια μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που έζησα αυτές τις σκηνές στο ΟΑΚΑ».

Για το αν ενστερνίζεται ότι έχει έρθει ως προσωρινός στην ΑΕΚ και για το αν σκέφτεται να χτίσει τη δική του ΑΕΚ από το καλοκαίρι: «Ήρθα από την πλευρά μου χωρίς καμία δέσμευση για περαιτέρω. Με χρειαζόταν η ΑΕΚ μετά από δύο αλλαγές προπονητών. Είναι κάποιες ομάδες που σου αφήνουν το σημάδι της πάνω σου. Η ΑΕΚ το άφησε σε μένα. Έχω επιλογή για ακόμα ένα χρόνο, θα πρέπει να συζητήσουμε με τη διοίκηση, αλλά το σημαντικό είναι οι στόχοι που έχουμε μπροστά μας».

Για το πριμ του διήμερου ρεπό και αν αυτό αποτελεί κίνητρο: «Σήμερα με κοροϊδέψανε οι παίκτες μου στα αποδυτήρια. Έχουμε μια γεμάτη εβδομάδα μέχρι το παιχνίδι με τη Λάρισα. Το πιο σημαντικό είναι πως οι παίκτες που έχουν πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής κάνανε προπόνηση σήμερα. Και αυτοί που είναι σε αποκατάσταση όπως ο Ντίας, ο Αραβίδης, ο Γκάλο, ο Τσιγκρίνσκι και άλλοι αύριο έχουν προπόνηση. Το σημαντικό είναι ότι όσοι ποδοσφαιριστές έχουν πολλά ματς στα πόδια τους να μπορέσουν να ξεκουραστούν με τις οικογένειές τους μετά από μια δύσκολη περίοδο με πολλά παιχνίδια».

Για το τι πρέπει να αποφύγει η ομάδα του ενόψει του επόμενου ματς με τη Λάρισα: «Πιστεύω πως η ΑΕΚ θα πρέπει να δείχνει μια θετική συμπεριφορά, γεμάτη φιλοδοξία. Και να ξέρουν ότι μόνο με τη φανέλα τα παιχνίδια δεν κερδίζονται. Να συνεχίσουμε το ίδιο και να ξέρουμε ότι για να φτάσουμε στους στόχους μας πρέπει να μαζέψουμε κάποιους συγκεκριμένους βαθμούς».

Για τις επιλογές του στην ενδεκάδα και αν αισθάνεται δικαιωμένος: «Είμαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά όλων των ποδοσφαιριστών μου. Στις ομάδες που προπονώ σχεδόν πάντα δεν κερδίζουν ή χάνουν 11 ποδοσφαιριστές, αλλά 14 ποδοσφαιριστές. Είμαι αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο και πιστεύω πως αν χάναμε σήμερα οι επιλογές θα ήταν κακές. Σήμερα που κερδίσαμε ήταν καλές. Οι προπονητές πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις πριν τα παιχνίδια. Μετά βλέπουμε τα λάθη».

Για τη βαθμολογική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και τη σύγκριση των δύο ομάδων ποιοτικά: «Δεν μπαίνω στη διαδικασία σύγκρισης κανενός ρόστερ με την ομάδα μου. Τα παιδιά μου είναι τα πιο όμορφα. Οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι. Δεν είμαι αντικειμενικός γιατί είμαι ο πατέρας των παιδιών μου και ο προπονητής των παικτών μου».