Βαθμολογία

«Αν το στήσαμε, να φορέσετε χειροπέδες και στον Σπανό»

Τρομερές ατάκες από τον Αχιλλέα Μπέο σήμερα στη δίκη του «Koriopolis» όπου εξετάστηκαν ως μάρτυρες ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.

Συνεχίστηκε την σήμερα (Πέμπτη 16/2) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011.

Το γεγονός της σημερινής ημέρας ήταν ο «σπαρταριστός» διάλογος Μπέου – Σπανού, όταν ο πρώτος ρώτησε ευθέως τον δεύτερο αν έστησαν το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος 1-1 το 2011.

Μπέος: «κ. Σπανέ στήσαμε το παιχνίδι;»

Σπανός: «Όχι βέβαια»

Μπέος: «Το κατηγορητήριο λέει όμως ότι ήταν στημένο. Πώς γίνεται λοιπόν να είμαι εγώ κατηγορούμενος και εσείς όχι; Πώς γίνεται να είμαι εγώ κατηγορούμενος κι εσύ μάρτυρας; Είναι άδικο αυτό! Αφού μαζί το στήσαμε! Πώς γίνονται αυτά; Ελάτε καθίστε εδώ, στο εδώλιο κύριε Σπανέ! Φορέστε χειροπέδες στον κύριο! Δεν γίνονται αυτά! Κάποιοι γελάνε αλλά εγώ πάω κάθε μέρα σπίτι μου και παίρνω χάπια και κλαίω με αυτά που βλέπω! Οι παράγοντες μόνοι τους δεν μπορούν να στήσουν ένα παιχνίδι. Οι παίκτες μόνοι τους μπορούν. Όλοι οι μάρτυρες λένε ότι χωρίς ποδοσφαιριστές δεν στήνεται αγώνας»

Νωρίτερα στην εξέτασή του ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός ρωτήθηκε για τους αγώνες Διαγόρας Ρόδου – Ατρόμητος 0-1, Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος 1-1 και Ιωνικός – Ατρόμητος 0-1 όπου και είπε: «Ο Ατρόμητος εκείνη την περίοδο ήταν στην πρώτη κατηγορία ενώ ο Διαγόρας στη 2η και μάλιστα χαμηλά, ήταν απολύτως φυσιολογικό το αποτέλεσμα να κερδίσει ο Ατρόμητος. Τα αποτελέσματα και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν απολύτως φυσιολογικά. Στο παιχνίδι στο Βόλο μάλιστα υπήρχε και αρκετή ένταση και δυστυχώς επεισόδια στις κερκίδες».

Για την γνωριμία του με τον κ. Μπέο και τον κ. Κομπότη είπε ότι «Με τον κ. Μπέο πάντα είχα μια σχέση εκτίμησης και σεβασμού, με τον κ. Κομπότη δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση ενώ τον Τσακογιάννη δεν τον γνωρίζω καθόλου».

Παράλληλα τόνισε : «Για μένα και επειδή είμαι παθών σε άλλη υπόθεση πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις και όχι να σπιλώνονται άνθρωποι».

Ο πρώτος μάρτυρας που εξετάστηκε σήμερα από την έδρα και τους συνηγόρους ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος ήταν μάρτυρας στο λεγόμενο «μικρό Koriopolis» και στο οποίο κατηγορήθηκε για ψευδορκία.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε ότι: «Οι διαιτητές δεν μπορούν να έχουν εμπλοκή στο στοιχηματισμό. Με τίποτα!»

Σχετικά με τις συνομιλίες με παράγοντες και πιο συγκεκριμένα τον Αχιλλέα Μπέο είπε: «Οι συνομιλίες μου με προέδρους ομάδων ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο. Κάποιοι με καλούσαν για να διαμαρτυρηθούν. Ο Μπέος μου παραπονέθηκε μετά από ορισμό διαιτητή. Δεν αισθάνθηκα ποτέ φόβο, ούτε ότι με απειλεί ο κ. Μπέος. Ο Μπέος είναι Μπέος αλλά δεν με έχει απειλήσει. Ένα παράλογο αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι είναι και στημένος ο αγώνας».

Στο τέλος της εξέτασης του μάρτυρα η Πρόεδρος του δικαστηρίου απευθύνθηκε στον κ. Πιλάβιο και ακολούθησε ένας έντονος διάλογος:

Πρόεδρος: «κ. Πιλάβιε, δεν μας διαφωτίσατε και πολύ. Δεν βοηθήσατε».

Πιλάβιος: «Δεν μου άρεσε αυτό που είπατε. Δηλαδή πρέπει να πω ότι κάποιοι έπαιζαν στοίχημα ή ότι ο Μπέος έκανε το ένα ή το άλλο;»

Πρόεδρος: «Μα πρόεδρος της ΕΠΟ ήσασταν»

Πιλάβιος: «Και τι να κάνω, να μπαίνω στα αποδυτήρια για να δω αν στήνουν το ματς;»

Έπειτα ο κ. Πιλάβιος ρωτήθηκε την μαρτυρία του Κυριάκου Θωμαΐδη ότι η ΕΠΟ δεν δημοσιοποιούσε τους φακέλους της UEFA και οτι τα ΜΜΕ ανέδειξαν την υπόθεση απάντησε: «Αυτό που είπε ο Θωμαΐδης για τους φακέλους, είναι εντελώς ψευδές. Ποιος τα έφερε αυτά στην Ελλάδα;»

Επίσης σήμερα εξετάστηκαν ως μάρτυρες οι δημοσιογράφοι Βασίλης Σαμπράκος, Μιχάλης Μορφονιός και Άρης Γάτας οι οποίοι κυρίως ρωτήθηκαν για την στοιχηματική διαδικασία.

Η δίκη για το Koriopolis θα συνεχιστεί την 1η Μαρτίου με τον βασικότερο μάρτυρα της υπόθεσης που είναι ο Αλέξης Κούγιας.

sport-fm.gr