Βαθμολογία

ΟΣΦΠ – Ατρόμητος 0-0

Παρά το γεγονός ότι οι πορείες του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, οι Περιστεριώτες έβγαλαν αντίδραση και στο ντεμπούτο του Ρικάρντο Σα Πίντο κατάφεραν να σταθούν όρθιοι στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου, παίρνοντας το 0-0 στο φαληρικό γήπεδο.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο είχε φυσιολογικά την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ που θα άνοιγε από σήμερα το δρόμο της πρόκρισης, αλλά οι προσπάθειες τους χαρακτηρίζονταν από επιπολαιότητα με κορυφαία στιγμή στο 24' με το δοκάρι του Καρντόσο με τον Γκορμπούνοφ να κάνει καίρια επέμβαση. Παράλληλα, ο Λευκορώσος φώναξε «παρών» σε όσες προσπάθειες επιβαλλόταν η παρουσία του, πραγματοποιώντας μια αψεγάδιαστη εμφάνιση.

Ωστόσο, και οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ, όταν στο 83' ο Κιβρακίδης έδωσε έτοιμο γκολ στον Λε Ταλέκ, αλλά ο Γάλλος από το ύψος της μικρής περιοχής σε κενή εστία δεν σημάδεψε σωστά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ατρόμητος διαμαρτύρεται δίκαια για δύο περιπτώσεις οφσάιντ, με τον Λημνιό στο 27' να καλύπτεται τουλάχιστον ένα-δύο μέτρα από την άμυνα του Ολυμπιακού και τον Λε Ταλέκ στο 90' να υποδεικνύεται πάλι λανθασμένα σε φάση τετ-α-τετ.

Ολυμπιακός: Λεάλι – Φιγκέιρας, Βιάνα, Νικολάου, Σισοκό – Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης (61' Σεμπά), Μαρτίνς (66' Φορτούνης) – Ανσαριφάρντ, Καρντόσο (80' Ιντέγε).

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ – Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (80' Παντελιάδης) – Μπάγκα, Ούμπιντες – Πλατέλλας, Τόνσο (85' Νάτσος), Λημνιός (69' Κυριακίδης) – Λε Ταλέκ.