Βαθμολογία

Με Σισοκό και Νικολάου στους «8» ο Ολυμπιακός

Με τους Αλί Σισοκό και Δημήτρη Νικολάου να πετυχαίνουν τα παρθενικά γκολ τους με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο μέτριος Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Άρη και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Ο Ολυμπιακός δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά παρ' όλα αυτά κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 του μαχητικού Άρη (1-1 το πρώτο παιχνίδι) στο "Γ. Καραϊσκάκης" χάρη στα παρθενικά γκολ των Αλί Σισοκό και Δημήτρη Νικολάου με την ερυθρόλευκη φανέλα, παίρνοντας την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου.

Το 4-4-2 με τους Καρίμ Ανσαριφάρντ και Όσκαρ Καρντόσο ως επιθετικό δίδυμο έδειξε, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο παιχνίδι, να μην λειτουργεί. Όμως, η ποιότητα του Αλί Σισοκό έδωσε τη λύση στον -κατά γενική ομολογία- μέτριο Ολυμπιακό. Το γκολ του Γάλλου αμυντικού απελευθέρωσε τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι, εν αντιθέσει με το πρώτος μέρος, έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση, είχαν ωραίες συνεργασίες, καθώς και δοκάρι με τον Καρντόσο στο 65ο λεπτό.

Απ' την πλευρά τους, οι παίκτες του Άρη προσπάθησαν στο τελευταίο 10λεπτο να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, έβαλαν... δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά το γκολ του νεαρού Νικολάου στο 86' έβαλε "ταφόπλακα" στα όνειρά τους. Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού, στα προημιτελικά του θεσμού, ο Ατρόμητος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρέτσο, Νικολάου, Παρέδες (80' Φιγκέιρας), Σισόκο, Μαρτίνς (76' Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μανθάτης, Ελιουνούσι (71' Σεμπά), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Ούγκο ντε Σόουζα, Νέτο (87' Καρβούνης), Ντούνης (75' Παυλίδης), Πίτου Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά (70' Ανάκογλου), Μπαργκάν.

Γκολ: 50' Σισοκό, 86' Νικολάου.