Βαθμολογία

Πρόκριση στην παράταση για Πλατανιά

Ακόμα μια ομάδα που προκρίνεται στα προημιτελικά έγινε γνωστή σήμερα (1/2) με τον Πλατανιά να κερδίζει και στην Ήπειρο τον ΠΑΣ Γιάννινα και παράλληλα να παίρνει την πρόκριση του στην φάση των "8" για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου βρέθηκε να ηττάται από τους Γιαννιώτες με 1-0 και να οδηγήθηκε στην παράταση, όμως εκεί σκόραρε δις και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση και το αντάμωμα με την ΑΕΚ. Από την άλλη ο "Άγιαξ" της Ηπείρου πλήρωσε το ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και γνώρισε δεύτερο διαδοχικό αποκλεισμό στην φάση των "16".

Ο γιαννιώτικος σύλλογος πάντως έχει αρκετά παράπονα από τον ρέφερι της αναμέτρησης στον οποίο καταλογίζουν ότι δεν έδωσε τουλάχιστον 2 πέναλτι, ενώ έδειξε με χαρακτηριστική ευκολία την άσπρη βούλα στην φάση της ισοφάρισης των Χανιωτών.

Τα πάντα έμοιαζαν να κρίνονται στο "Ζωσιμάδες" στην φάση του 65' όταν ο Μπέριος έδιωξε με το χέρι την μπάλα στην κενή εστία και τον Πελοποννήσιο ρέφερι ΟΡΘΩΣ να δείχνει την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του ΠΑΣ. Ο Μανούσος όμως που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και την ευκαιρία για να καθαρίσει την πρόκριση η ομάδα του.

Οι Γιαννιώτες έφτασαν στο 1-0, από ελεγχόμενη θέση off-side με τον Ζάιρο στο 84' και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι τέλειωσαν το παιχνίδι με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Γιορέντε στο 112' και ενώ στα πρώτα λεπτά ο Κόντε έχασε το άχαστο από πλευράς Γιαννιωτών. Τελικώς οι νησιώτες έφτασαν και στην νίκη στο 120' με το τέρμα του Μανούσου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Μιχαήλ, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (27' λ. τρ. Γιάκος), Βιδάλ, Νικολιάς (55' Κόντε), Ναδάλες (69' Σκόνδρας), Ζάιρο.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κάργας, Μπανανά, Πριντέτα (54' λ. τρ. Στάθης), Βάντερσον, Μαραγκός, Μουνάφο, Γιορέντε, Αποστολόπουλος (64' Σίγκνιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (79' Στανισάβλιεβιτς).