Ένα σπορ είναι η πιο δημοφιλής πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας χθες στη Λάρισα γνώρισε πραγματική αποθέωση. Το ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ που από το 2000 έγινε επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα (και στα κορεάτικα σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει "Η τέχνη της κλωτσιάς και της γροθιάς") κρύβει τη μεγάλη του δύναμη στους νεαρούς αθλητές και αυτό αποδείχθηκε χθες καθώς μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός στη δεύτερη ημέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος στο κλειστό της Νεάπολης. Εκατοντάδες αθλητές (μεγάλη οικονομική τόνωση για τη Λάρισα) αγωνίστηκαν και προσπάθησαν για τις πρώτες θέσεις που θα τους δώσει και το εισιτήριο εισόδου στην Εθνική ομάδα η οποία θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αίγυπτο τον προσεχή Απρίλιο.
Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»
Η χθεσινή ημέρα έκρυβε και μια σημαντική παρουσία στο κλειστό της Νέαπολης. Εκεί ήταν η Έλλη Μυστακίδου. Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε ποτέ μετάλλιο σε ένα τέτοιο αγώνισμα. Το 2004 κατάφερε να αναδειχθεί ασημένια Ολυμπιονίκης και συνδύασε ουσιαστικά το όνομά της (μαζί με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη) με την άνοδο του αθλήματος στην Ελλάδα.
Λίγο πριν την τελετή έναρξης λοιπόν (στην οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Νικολαΐδης) μίλησε στην «Ε» για το άθλημα και την πορεία της. Αρχικά μας αποκάλυψε πως πλέον θα ασχοληθεί με την προπονητική και πως το επιχείρημα της να μπει σε ακόμα μια Ολυμπιάδα σε αυτή του Λονδίνου ήταν και η τελευταία αγωνιστική της προσπάθεια.
Μάνα πλέον με ένα κοριτσάκι δύο ετών, είχε πει πως σταματάει λίγο μετά το Πεκίνο το 2008, όμως δεν άντεξε και ξαναμπήκε στους αγωνιστικούς χώρους. Ξεκίνησε επηρεαζόμενη από τον αδελφό της που έκανε καράτε «τότε ήταν πρόκληση για πολλούς να αγωνίζομαι στο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ και μάλιστα στα Γιαννιτσά». Η παρουσία της όμως στη συνέχεια ενέπνευσε πολλά κορίτσια να στραφούν σε αυτό το άθλημα. «Σίγουρα το γεγονός πως υπάρχουν 500 ενεργά σωματεία με 120 αθλητές και πάνω το καθένα λέει πολλά και είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτό».
Φτάνοντας στο κομμάτι των οικονομικών με βάση μάλιστα τα ελληνικά δεδομένα πλέον ανέφερε: «Από δω και πέρα θα είναι δύσκολα για όλους τους γονείς που επωμίζονται όλα τα έξοδα διαρκώς. Για να βγει ένα παιδί στο εξωτερικό χρειάζονται συνεχώς χρήματα και αυτά τα πληρώνουν οι γονείς. Είναι δύσκολο άθλημα...».
- Οι χορηγοί Έλλη, υπάρχουν;
* (γέλια) Εγώ που έφτασα σε δύο Ολυμπιάδες δεν ξέρω τι θα πει χορηγός. Χορηγός ήταν ο άντρας μου...
Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Χθες εξάλλου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης παρουσία τόσο του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού όσο και του Λαρισαίου προέδρου Ομοσπονδίας Βορείου Ελλάδας, κ. Χρήστου Μανώλη.
«Η Περιφέρεια θα συνεργάζεται πάντα για τέτοιες εκδηλώσεις που φέρνουν κόσμο στην πόλη της Λάρισας και τονώνουν την αγορά. Το μήνυμα που λαμβάνουμε είναι πως όλοι μένουν ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση» ανέφερε ο κ. Αγοραστός ενώ από την πλευρά του ο κ. Μανώλης είπε: «Είναι μια σημαντική διοργάνωση και η Λάρισα απέδειξε πως γνωρίζει τον τρόπο για ωραίες εκδηλώσεις. Ελπίζουμε πως στο μέλλον θα έρθουν ακόμα πιο σημαντικοί αγώνες σε ένα άθλημα που συνεχώς αναπτύσσεται».
Του Κ. Γκιάστα
Πηγή: Ελευθερία