Βαθμολογία

Απέδρασε με πρόκριση από το Ηράκλειο η Ξάνθη

Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος σφράγισε σήμερα (31/1) η ομάδα της Ξάνθης απέναντι στον ΟΦΗ παρά την ήττα με 2-1 από τους Κρητικούς.

Η ομάδα του Λουτσέσκου με προίκα το 1-0 των Πηγαδίων πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, αν και για να φτάσει ως εκεί ίδρωσε διότι για 75 λεπτά το εισιτήριο ήταν στα χέρια του ΟΦΗ που δεν άντεξε ως το τέλος και έτσι οι Ακρίτες πέτυχαν το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ και πήραν εκείνοι την πρόκριση και το αντάμωμα με τον ΠΑΟΚ.

Οι Ηρακλειώτες μπήκαν με στόχο το τέρμα και τα κατάφεραν στο 22' με τον Βουό να στρώνει στον Χαντί και αυτός με ωραίο σουτ να πετυχαίνει το 1-0, ενώ ο δημιουργός του 1-0 έγινε σκόρερ στο 66' κερδίζοντας τις κόντρες στην περιοχή και εκμεταλλευόμενος τον κακό υπολογισμό της μπάλας από τον Ζίφκοβιτς έδωσε σκορ πρόκρισης στον ΟΦΗ.

Η Ξάνθη βγήκε μπροστά, δεν μπορούσε εξάλλου να κάνει και κάτι άλλο και στην πρώτη καλή στιγμή της στο παιχνίδι στο 76' πέτυχε το γκολ της πρόκρισης με εκπληκτικό τέρμα από τον Λουσέρο που έκανε σουτ στην κίνηση με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία να καταλήγει στα δίχτυα του Δερμιτζάκη.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Βαλλιάνος (68' Παντίδος), Όστοϊτς, Κομεσίδης, Νάστος, Μητρόπουλος (85' Όγκμποε), Χαντί, Μιλοσάβλιεφ, Μάνος (74' Χίσι), Βουό.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι (90' Λ. Ορφανίδης), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς (85' Ράνος), Λισγάρας, Καμαρά.