Βαθμολογία

Στο «μικροσκόπιο» ο Ηρακλής...

Ίσως το πιο σημαντικό ματς του πρωταθλήματος δίνει το προσεχές Σάββατο (15:00) η ΑΕΛ στο Καυτανζόλγειο, απέναντι στον Ηρακλή των «χίλιων-δυο προβλημάτων».

Οι «βυσσινί» ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη με μοναδικό στόχο το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα, που θα αναπτερώσει εξ' ολοκλήρου τη ψυχολογία των παικτών της ΑΕΛ και στην αντίπερα όχθη θα «κατακεραυνώσει» τις όποιες ελπίδες του «Γηραιού» για παραμονή στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Ηρακλής προέρχεται από ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην έδρα της άμεσης αντιπάλου του για τον στόχο της παραμονής Βέροιας, με 0-2 (διπλό μετά από εννιά μήνες για τους «κυανόλευκους»!). Ένα παιχνίδι που για όσους το παρακολούθησαν αντιλήφθηκαν για ποιο λόγο αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα. Μια αναμέτρηση με ουκ ολίγες φάσεις, οι οποίες όμως προήλθαν από την κάκιστη αμυντική λειτουργία και των δύο. Μάλιστα τα δύο γκολ που μπήκαν ήταν απόρροια της επιθετικής δυστοκίας και τών δύο, καθώς βάσει των φάσεων που δημιουργήθηκαν τα γκολ θε έπρεπε να είναι πολλά περισσότερα εκατέρωθεν.

Όσον αφορά τον επικείμενο αντίπαλο του Ηρακλή, αξίζει να σημειωθεί πως ξεκίνησε την αναμέτρηση πολύ πιο δυνατά από τη γηπεδούχο Βέροια. Είχε πολλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, όμως μετά το πέρας μισής ώρας παιχνιδιού, είχε τρομερή πτώση στην απόδοσή του με τη «Βασίλισσα του Βορρά» να παίρνει «ρόλο οδηγού» στην αναμέτρηση και να «πυρπολεί» τα καρέ του Χουάντερσον.

Εν τέλει μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών ο Ηρακλής ήταν αυτός που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ προς το τέλος του δεύτέρου ημιχρόνου και να διπλασιάσει τα τέρματά του με πέναλτι (λάθος απόφαση του διαιτητή καθώς ήταν φάουλ εκτός περιοχής) και να «κλειδώσει» το υπερπολύτιμο τρίποντο.

Αυτό που έκανε αίσθηση στο παιχνίδι του «Γηραιού» ήταν πως δε φοβήθησε διόλου την αναμέτρηση. Αγωνίστηκε «ανοιχτά» από το πρώτο λεπτό και εν τέλει δικαιώθηκε. Δεν μπορούσε άλλωστε να κάνει και διαφορετικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ανάλογη εμφάνιση βέβαια περιμένουμε και το Σάββατο κόντρα στην ΑΕΛ, με τον Ηρακλή που σίγουρα θα βγάλει επιθετικές πρωτοβουλίες στο παιχνίδι του. Αυτό τόνισε άλλωστε και στις σημερινές δηλώσεις του στο ΑΕΛ RADIO και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Θωμάς Ναζλίδης. Ο οποίος μάλιστα θεωρεί πως ήταν καλύτερα για τους «βυσσινί» που ο Ηρακλής κατάφερε να επικρατήσει της Βέροιας.

Οι «κυανόλευκοι» είναι ομάδα που βγάζουν ψυχή και έχουν συσπειρωθεί, λόγω και των όχι και τόσο ευχάριστων καταστάσεων που «βιώνουν» ως σύλλογος. Διαθέτουν σημαντικά «γρανάζια» στη μηχανή τους, με ονόματα ποδοσφαιριστών όπως ο Λεοζίνιο και ο Περόνε. Παίκτες στους οποίους στάθηκε στις σημερινές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΑΕΛ, ο Σάκης Τσιώλης.

Δεν πρόκειται να παραδοθεί «αμαχητί» και αυτό κάνει «μπαμ», καθώς και στο «στρατόπεδο» του «Γηραιού» το ματς του Σαββάτου χαρακτηρίζεται ως παιχνίδι υψίστης σημασίας.

«Είμαστε ακόμα πίσω και αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να κερδίσουμε την ΑΕΛ πράγμα το οποίο είναι δύσκολο γιατί η ΑΕΛ παλεύει τα παιχνίδια. Το πιο κρίσιμο ματς είναι αυτό που έρχεται με τη ΑΕΛ. Αν έχουμε την εικόνα που είχαμε με Τρίπολη, Γιάννινα ή Ξάνθη θα κερδίσουμε.»  δήλωσε σήμερα (26/1) ο τεχνικός του Ηρακλή Σάββας Παντελίδης, στον Arena fm 89,4.

Στο παιχνίδι με τη Βέροια ο Ηρακλής αγωνίστηκε με τους Χουάντερσον, Σαραμαντά, τον σκόρερ του πρώτου τέρματος Γρόντη, Ιντζόγλου, Λουκίνα, Μοντέιρο, Δώνη, Κούρο, Στάμου, Πασά και Τζανετόπουλο.

Ως αλλαγές αγωνίστηκαν συνάμα οι Ρούσσος, Λεοζίνιο και Αγγελόπουλος.

Μεγαλύτερο πρόβλημα για τον «Γηραιό» εντοπίζεται στο ανασταλτικό κομμάτι, με το σύλλογο να έχει στερηθεί τις υπηρεσίες του Μπαρτολίνι, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, αλλά και του βασικού κεντρικού αμυντικού Νίκου Ζιαμπάρη, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί ούτε απέναντι στην ΑΕΛ λόγω προβλήματος στους κοιλιακούς.

Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ