Βαθμολογία

Τζαναβάρας: «Θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις»

Πεπεισμένος πως μπορεί να αντεξει στην πίεση της Δόξας Δράμας και να την οδηγήσει στην άνοδο είναι ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό είναι ο προπονητής των «μαυραετών».

«Φυσικά, υπάρχει πίεση. Γι’ αυτό είμαι εδώ όμως…», είπε ο Κορίνθιος τεχνικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Metrosport», ενώ μίλησε ακόμη για το πού θα κριθεί η άνοδος, το ρόστερ που έχει στα χέρια του και τη δουλειά του προπονητή. Αναλυτικά:

Για το πού θα κριθεί η άνοδος: «Θα κριθεί στην ενίσχυση μας την μεταγραφική περίοδο όσον αφορά το επίπεδο του ρόστερ και συνάμα το ανέβασμα του, στη σωστή δουλειά και σίγουρα επειδή έχουμε ένα δεύτερο γύρο ακόμη, θα κριθούν πολλά στο φορμάρισμα, αλλά και την σταθερότητα».

Για το ρόστερ: «Ως ενός σημείου με ικανοποίησε το ρόστερ. Είδα το επίπεδο, αλλά θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο θα παρουσιαστούμε με διαφορετικό πρόσωπο».

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό Βόλου και τα αισθήματά του: «Ξέρετε στο ποδόσφαιρο σε 1-2 εβδομάδες μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα από διάφορα γεγονότα και αυτό έγινε βασικά. Εντάξει, όταν αποχωρείς από μία ομάδα δεν είναι ωραίο, αλλά από την άλλη, στην προκειμένη περίπτωση, μου βγήκε σε καλό, γιατί ήρθα σε μία οργανωμένη ομάδα και με φιλοδοξίες».

Για τη φιλοσοφία του: «Ισορροπία και στις δυο φάσεις, αμυντική και επιθετική, ρυθμός και ταχύτητα στο παιχνίδι μας».

Για τις συχνές αλλαγές προπονητών στην Ελλάδα: «Είναι πολύ δύσκολο να ζεις με αυτό το συναίσθημα. Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο λειτουργεί έτσι και βασίζεται σε αποτελέσματα, σε συγκυρίες και όχι στην ουσία. Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο μας γι’ αυτό έχει φτάσει εδώ που έφτασε. Είμαστε σε χαμηλό επίπεδο από πάνω μέχρι κάτω…».

Για τον Σάκη Δόκα από τον οποίο πήρε πολλά στοιχεία ως προπονητής: «Όσον αφορά τη δουλειά και την οργάνωση. Επίσης, ήταν εξαιρετικός στη ζώνη ο Μπο Πέτερσον, όταν ήμασταν στην Καλαμάτα. Η προπονητική είναι βαθιά δουλειά και θεωρώ ότι συνέχεια πρέπει να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε».

Για τους προπονητές ανά τον κόσμο: «Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο αυτό, αλλά θαυμάζω τον Γκουαρντιόλα, όπως και τον Κόντε. Δεν έχει σημασία που έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Επίσης, εξαιρετικοί προπονητές είναι ο Σιμεόνε, αλλά και ο Κλοπ. Βέβαια, είναι γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες εξαιρετικοί προπονητές στον κόσμο που δεν μπορούμε να τους αναφέρουμε όλους».

Για τον κόσμο το μήνυμά του: «Στον κόσμο θέλω να υποσχεθώ ότι θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Βέβαια, πρέπει να έχουμε υπομονή. Ο κόσμος της Δράμας ξέρει ποδόσφαιρο, του αρέσει το καλό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, οι ομάδες χτίζονται σιγά-σιγά και μετά τα Πρωταθλήματα έρχονται μόνα τους. Πρώτα πρέπει να έχεις ομάδα. Αν δεν έχεις ομάδα, δεν παίρνεις Πρωτάθλημα».