Βαθμολογία

Λάζιτς: «Υπάρχει ποιότητα στην Ξάνθη»

Ο Τζόρτζιε Λάζιτς μίλησε για τις εντυπώσεις του το διάστημα που βρίσκεται στην Ξάνθη, για την εκπληκτική πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα και έστειλε το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους.

Αναλυτικά όσα απάντησε ο Σέρβος μεσοεπιθετικός στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης

Μετά από 5 μήνες στο Ελληνικό πρωτάθλημα και την Ξάνθη έχεις αποκτήσει την δική σου άποψη. Ποιες είναι οι εντυπώσεις του από την Super League και την ξανθιώτικη ομάδα γενικότερα;

«Νομίζω πως όλες οι ομάδες είναι κοντά μεταξύ τους από άποψη ποιότητας. Κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει τον κάθε αντίπαλο. Αναφορικά με τις εντυπώσεις μου στην Ξάνθη είναι οι καλύτερες. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, αλλά αυτό ήταν κάτι που το γνώριζα πριν έρθω εδώ, έχοντας μιλήσει με τον προπονητή και τώρα φαίνεται πως έχουμε μία πολύ καλή φόρμα. Γενικότερα, περίμενα άλλες ομάδες να βρίσκονται ψηλότερα από την θέση που είναι τώρα αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Οι διαφορές είναι μικρές αλλά εμείς αξίζουμε την θέση που έχουμε».

Το καλοκαίρι ήρθες στην οικογένεια της Ξάνθη. Περίμενες τότε ότι στο τέλος του 2016 η ομάδα θα βρισκόταν σ’ αυτήν την βαθμολογική θέση;

«Από την προετοιμασία ήξερα την ποιότητα της ομάδας κι όταν γνώρισα καλύτερα τους συμπαίκτες μου κατάλαβα ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Για να είμαι ειλικρινής, ίσως όχι τόσο ψηλά, όσο είμαστε σήμερα κι αυτό οφείλεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα κι από τις δύο ήττες. Όμως πιστεύαμε ότι θα το «γυρίσουμε» γιατί όλοι ξέρουμε την δυναμική που έχουμε σαν ομάδα».

Έχεις αποκτήσει δύο πρωταθλήματα με την Παρτιζάν ενώ η επί σειρά ετών παρουσία σου στην Μέταλουρνγκ Ντόνετσκ είναι γνωστή στο ποδοσφαιρικό κοινό. Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου να αγωνιστείς με τη φανέλα της Ξάνθη;

«Ναι, σαφέστατα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ κι ελπίζω ότι θα είναι μία καλή σαιζόν. Προσωπικά ήθελα μία νέα πρόκληση στην καριέρα μου και στην ζωή μου γενικότερα. Ήθελα την αλλαγή και από την στιγμή που υπήρξε το ενδιαφέρον της Ξάνθη, αυτό μεταφράστηκε σε συνεργασία».

Οι αριθμοί και η στατιστική στο ποδόσφαιρο είναι κάτι χρήσιμο για τους δημοσιογράφους. Το γεγονός ότι η Ξάνθη με το 0-4 στη Βέροια έφτασε τις 300 νίκες στην μεγάλη κατηγορία, έχει ένα νικηφόρο σερί 4 αγώνων στο πρωτάθλημα, 10 διαδοχικούς αγώνες το αήττητο, τον Γιουνές στην 2η θέση των σκόρερ της Super League, την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου, τί σημαίνουν για εσάς τους ποδοσφαιριστές και γενικότερα την ομάδα;

«Για τις 300 νίκες στην κορυφαία κατηγορία, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα για να φτάσει η Ξάνθη σ’ αυτό το νούμερο των επιτυχιών.

Όλα τα παραπάνω στατιστικά που αφορούν την τρέχουσα περίοδο, δείχνουν ότι είμαστε σε ένα σωστό δρόμο. Όσο για το κύπελλο, για μένα είναι κάτι διαφορετικό καθώς συμμετέχω για πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση με ομίλους και είναι καλό που συνεχίζουμε και θέλουμε να ξεπεράσουμε και το εμπόδιο του ΟΦΗ».

Προς το παρόν υπάρχουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και η ξεκούραση για τις ομάδες. Πως σκοπεύεις να περάσεις το διάστημα αυτό και πως σκέφτεσαι την δύσκολη συνέχεια με τα διαδοχικά παιχνίδια του Ιανουαρίου;

«Ο πρόσφατος τραυματισμός μου, έχει αλλάξει κάπως τα πλάνα μου. Θα ήθελα να ξεκουραστώ αλλά πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω ατομικά αυτό το διάστημα προκειμένου να επανέλθω και να είμαι πανέτοιμος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Γενικά όλοι οι ποδοσφαιριστές θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε ψυχολογικά και σωματικά μέχρι ένα βαθμό, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί όπως μας είπε ο προπονητής μας αναφερόμενος στην βαθμολογία, στο ποδόσφαιρο το πιο εύκολο πράγμα είναι να πέσεις από εκεί που βρίσκεσαι».

Όσο περνούσε ο καιρός πρόσθεσες στις εμφανίσεις σου και γκολ και ασίστ. Τι άλλο μπορεί να περιμένει η ομάδα από τον Λάζιτς;

«Όταν είχα έρθει στην ομάδα η προετοιμασία είχε αρχίσει και για τον λόγο αυτό χρειάστηκα ένα μεταβατικό στάδιο προκειμένου να φτάσω στα επίπεδα φυσικής κατάστασης τους συμπαίκτες μου. Όσο περνούσε ο καιρός έμαθα καλύτερα τους συμπαίκτες και παιχνίδι με το παιχνίδι αποκτούσα καλύτερη φόρμα. Προσπαθώ κι ελπίζω να προσφέρω περισσότερα πράγματα. Στάθηκα άτυχος με τον τραυματισμό μου αλλά νομίζω ότι θα τον ξεπεράσω σύντομα».

Υπάρχει κάποιο «μυστικό» για την μέχρι τώρα πορεία της ξανθιώτικης ομάδας;

«Δεν θα το έλεγα. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα που κοιτάζει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πιστεύουμε στη νίκη και γενικά δεν είμαστε εύκολοι για κανένα αντίπαλο. Έχουμε αυτοπεποίθηση κι αυτό είναι κάτι σημαντικό».

Στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια ξανθιώτες φίλαθλοι βρέθηκαν κοντά στην ομάδα και στο τέλος χάρηκαν για την πρόκριση στον Εύοσμο με το 1-1 στον Αγροτικό Αστέρα και ενθουσιάστηκαν από την ευρεία νίκη στην Βέροια…

«Τους ευχαριστούμε που ήταν κοντά μας σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια και πραγματικά χαίρομαι που πετύχαμε τους στόχους μας μαζί τους. Οι φίλαθλοι της κάθε ομάδας είναι πολύ σημαντικοί, άλλωστε γι’ αυτούς παίζουμε. Τους θέλουμε κοντά μας για να μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία».

Έχοντας ζήσει σε Βελιγράδι, Ντόνετσκ, Καμιάνσκε και Ξάνθη στην ποδοσφαιρική σου καριέρα ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τον τωρινό τόπο διαμονής σου;

«Η Ξάνθη είναι διαφορετική. Πολύ όμορφη, ήσυχη με ευχάριστους ανθρώπους. Για μένα είναι σημαντικό που όλες οι αποστάσεις είναι κοντινές κάτι που δεν το είχα συνηθίσει στις άλλες πόλεις που έμενα».

Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας;

Κι εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου, τους ευχόμαστε καλές γιορτές, τους ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα βοήθειά τους και τους θέλουμε κοντά μας και το Νέο Έτος για να μας βοηθήσουν να τελειώσουμε το πρωτάθλημα στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας».