Βαθμολογία

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε σήμερα (19/12) η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για την 15η αγωνιστική της Super League.

Αναμέτρηση η οποία ήταν και η τελευταία χρονικά για το 2016 μιας και το πρωτάθλημα διακόπτεται για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σε αυτή την τελευταία αναμέτρηση το τελικό 1-1 αδικεί κατάφωρα την ΑΕΚ η οποία παρότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αραβίδη, πέτυχε τέρμα από ολέθριο λάθος του Περιστερίδη και δέχτηκε την ισοφάριση από τέρμα καθαρό offside.

Ένα ματς στο οποίο η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες από το 10' όταν ο Αραβίδης έκανε σκληρό φάουλ στον Μπέριο και στην συνέχεια έριξε κουτουλιά στο στήθος του αμυντικού του ΠΑΣ με συνέπεια να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του Τίκα.

Η Ένωση παρα το αριθμητικό μειονέκτημα δεν πτοήθηκε και στο 30' κέρδισε πέναλτι όταν ο Ροντρίγκεζ ανατράπηκε από τον Μπουκουβάλα, αλλά ο Μάνταλος αστόχησε στο πέναλτι σημαδεύοντας το δεξί δοκάρι του Περιστερίδη.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 67' όταν σε σουτ του Γιόχανσον και ενώ η μπάλα κόντραρε στον Μπέριο ο Περιστερίδης επιχείρησε να την κρατήσει εντός αγωνιστικού χώρου για να αποφευχθεί το κόρνερ όμως την έχασε με τον Γκάλο που κυνήγησε την φάση να στρώνει στον αμαρκάριστο Πέκχαρτ που εύκολα στην κενή εστία έκανε το 1-0.

Ο "Άγιαξ" της Ηπείρου βγήκε μπροστά και στις καθυστερήσεις του ακυρώθηκε σωστά τέρμα του Μιχαήλ, ενώ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης από εκτέλεση κόρνερ του Ναδάλες ο Μπέριος με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Μπάρκα με την μπάλα να φτάνει στον Μαμπουλού που από θέση offside ισοφάρισε για το 1-1 προκαλώντας και τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Ένωσης.

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (76' Γαλανόπουλος), Αραβίδης, Πατίτο (77' Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (87' Βάργκας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (72' Κόντε), Γαρουφαλιάς (86' Γιάκος), Ακόστα (76' Ναδάλες), Κούτρης, Ζάιρο, Μαμπουλού.