Βαθμολογία

Κασναφέρης: «Διαιτητής, ο μαέστρος σε κάθε ματς»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM και τους συναδέλφους Αλέξη Σπυρόπουλο και Βάιο Τσούτσικα παραχώρησε ο τιμ μάνατζερ της Ξάνθης Γιώργος Κασναφέρης.

Ο παλαίμαχος διαιτητής έκανε αναφορά και στο πως διαχειρίζεται ένα ματς σαν το ΑΕΛ - Παναθηναϊκός ένας διαιτητής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο διαιτητής είναι ο μαέστρος σε κάθε ματς και τόνισε ότι ενώ υπάρχουν αξιόλογοι διαιτητές λείπει η εκπαίδευση και η διαχείριση της κρίσης.

Κατα τα άλλα ο κ. Κασναφέρης έκανε αναφορά και στην φετινή πορεία των Ακριτών που φιγουράρουν στην 2η θέση της βαθμολογίας, αλλά και για τους Ρασβάν Λουτσέσκου και Θοδωρή Βασιλακάκη.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του τιμ μάνατζερ της Ξάνθης:

Για το πώς ένας διαιτητής διαχειρίζεσαι ένα ματς-ροντέο σαν το χθεσινό ΑΕΛ - Παναθηναϊκός είπε:

«Η διαχείριση είναι το Α και το Ω όχι μόνο σε έναν αγώνα, αλλά και στην καθημερινότητα, σε όλα. Πρέπει να έχει μελετήσει πολύ το ματς, τους παίκτες, τους προπονητές. Ο διαιτητής ήταν και είναι ο μαέστρος ενός ματς. Να ξέρει πως θα λειτουργήσει σαν… πυροσβέστης και θα επέμβει μόλις χρειαστεί. Τον κανονισμό τον ξέρουν όλοι, αλλά το θέμα είναι να μπορούν να τον εφαρμόσουν σε συνθήκες αγώνα. Λείπει η εκπαίδευση των διαιτητών στη δράση, το πώς θα κρίνει σωστά τις φάσεις. Κάθε φάση είναι διαφορετική, πρέπει να εκτιμήσεις, να αντιδράσεις. Ενώ έχουμε αξιόλογους διαιτητές, μας λείπει η εκπαίδευση, μας λείπει η διαχείριση κρίσης».

Για την… τρελή πορεία της Ξάνθης ανέφερε:

«Αν μας έλεγες στην αρχή της σεζόν, όπου είχαμε ξεκινήσει με δύο ήττες, πως τώρα θα είμαστε δεύτεροι, θα έμοιαζε ουτοπικό. Το καλοκαίρι ήταν δύσκολο να κρατήσεις τον Λουτσέσκου, διότι όπως όλη η ομάδα, έτσι κι εκείνος προερχόταν από μία μέτρια σεζόν. Ωστόσο, ο κ. Πανόπουλος έδειξε ορθώς πως τον εμπιστεύεται και τον κράτησε. Η αναβολή του πρωταθλήματος μας δημιούργησε προβλήματα, μας έβγαλε εκτός ρυθμού και μας… κοίμισε. Μας αποσυντόνισε όλη αυτή η κατάσταση, αλλά πλέον έχουμε την εμπειρία όλοι οι άνθρωποι εντός της ομάδας να βρούμε τα… κουμπιά μας. Διαχειριστήκαμε σωστά αυτή την κρίση, χωρίς να αιωρείται θέμα μένει ή φεύγει ο προπονητής και πλέον φαίνονται τα αποτελέσματα.

Έχουν δουλέψει πολύ τα παιδιά και ο κόουτς και έχουμε φτάσει στο επίπεδο που είμαστε τώρα. Δεν ήμαστε η καλύτερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά μία από τις καλύτερες. Προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι, χωρίς να ανεβάζουμε ψηλά τον πήχη και στοχεύουμε στο να είμαστε ανταγωνιστικοί συνεχώς.Στα τελευταία ματς, η ομάδα δείχνει πως έχει βρει την ισορροπία της εντός και εκτός έδρας. Έχουμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, δύσκολα επιτρέπουμε φάσεις στον αντίπαλο. Δουλεύουν όλοι καλά, όχι μόνο οι αμυντικοί. Γίνεται σοβαρή και σκληρή δουλειά από όλους και βγαίνει στο γήπεδο.

Έχουμε καλή χημεία, καλά αποδυτήρια, έχουν φτιάξει μία παρέα τα παιδιά. Προσαρμόστηκαν εύκολα στο κλίμα τα νέα παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι και αυτό «βγαίνει» στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε 20 μαχητές κάθε φορά, ακόμα και αυτοί που κάθονται στον πάγκο… συμμετέχουν στο παιχνίδι. Μακάρι να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς και να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε».

Για το πού μπορεί να φτάσει ο Ράζβαν Λουτσέσκου, τόνισε:

«Θεωρώ πως είναι πάρα πολύ καλός προπονητής και άνθρωπος. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε, έχει το υπόβαθρο για να αντέξει σε ομάδες τύπου Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Αδικείται, εντός εισαγωγικών, που δεν έχει δοκιμάσει ακόμα σε έναν τέτοιο σύλλογο, χωρίς να θεωρώ την Ξάνθη… μικρή ομάδα, αφού έχει διαγράψει τη δική της ιστορία στα επαγγελματικά σαλόνια εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μικρός, 45 χρονών και έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλη καριέρα, ίσως και εφάμιλλη του πατέρα του».

Για τον Θοδωρή Βασιλακάκη ανέφερε:

«Η τιμή ενός παίκτη είναι σχετική. Αυτή τη στιγμή ο Βασιλακάκης έχει ωριμάσει σαν παίκτης και άνθρωπος. Έχουμε βρει τα κουμπιά του, έχει βρει τη θέση του, έχει αποδειχθεί το ρόλο του και αυτό του βγαίνει κάθε Κυριακή. Είναι πιο φρέσκος, πιο ανάλαφρος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αλλάζουν οι τιμές κάθε Κυριακή».

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος στην Ξάνθη είπε:

«Είμαι καλά εδώ, είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ. Όταν έχεις κλείσει έξι χρόνια σε αυτό το πόστο, σημαίνει ότι κι εγώ και η οικογένειά μου περνάμε καλά στην Ξάνθη. Σήμερα κάναμε ένα μπάρμπεκιου, ήπιαμε τα τσιπουράκια μας, όλα καλά! Μακάρι να παραμείνουμε εκεί ψηλά στη βαθμολογία και να τα ξαναλέμε».