Βαθμολογία

Κουτσοκούμνης για τις εκλογές στην ΕΠΟ

Θέση για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΠΟ πήρε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης μιλώντας στους εκπροσώπους των Ενώσεων στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ.

Ο επιτετραμμένος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη χώρα μας μιλώντας όπως είπαμε στους εκπροσώπους των Ενώσεων προσπάθησε να καθησυχάσει τους εκπροσώπους των Ενώσεων για τον ρόλο τους.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Κουτσοκούμνη:

«Υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις για το έργο μας. Μέσα στο 2016 υπήρχαν περιπτώσεις που δικαιολογούσαν την παρέμβαση της ΦΙΦΑ. Δεν το εξασκήσαμε το δικαίωμα αυτό και αναμέναμε τις εκλογές.

Η απόφαση του Διαιτητικού έκρινε τελικά την παρέμβαση της ΦΙΦΑ. Ο νόμος παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο γιατί το θέμα εκλογής είναι αποκλειστικό δικαίωμα των μελών της ΕΠΟ. Έχουμε περιθώριο ως τις 31 Μαΐου για την περάτωση της εργασίας μας. Ενδεχομένως να προλάβουμε. Μέχρι τότε έχουμε εντολή να προκηρύξουμε εκλογές.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή είναι μια ανωμαλία και πρέπει το γρηγορότερο να τελειώσει για να έχουμε δημοκρατικές εκλογές. Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά τεταμένη πριν τις εκλογές.

Δεν θα ανεχτούμε ποτέ να αποφασίζει η πολιτεία τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι εκλογές. Αυτό είναι μη ανεκτό για την ΦΙΦΑ. Αν η πολιτεία δεν άρει την νομοθετική της παρεμβατικότητα, αυτό από μόνο του δικαιολογεί σοβαρότατα μέτρα από πλευράς ΦΙΦΑ. Θα έχουμε πρόβλημα αν δεν το κάνει αυτό η πολιτεία.

Θα επιθυμούσα να υπάρχει ένα μικρό σώμα εκπροσώπησης των Ενώσεων, για να βοηθούν στην χάραξη πολιτικής. Τα οικονομικά της ΕΠΟ είναι χάλια. Το θέμα του ταξιδιωτικού είναι σκάνδαλο. Έχει παγώσει ο λογαριασμός γι’ αυτό και δεν υπάρχουν λεφτά αυτή την στιγμή.

Για κακουργήματα και ποινικά αδικήματα ο νόμος είναι πάνω από το καταστατικό. Το καταστατικό είναι πάνω για όσα αφορούν το αυτοδιοίκητο. Αν έχεις διαπράξει αδίκημα, τότε δεν σε προστατεύει κανένα καταστατικό».