Βαθμολογία

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-5

Μετά τα 7 γκολ στην Ελευσίνα, ένας απολαυστικός ΠΑΟΚ έριξε άλλα 5 στην Κέρκυρα (0-5), κλείνοντας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2016 με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε να έχει διψήφιο αριθμό τελικών πριν από το πρώτο ημίωρο, με ποικιλία στην ανάπτυξη και τελειώματα τόσο εντός, όσο εκτός περιοχής. Από ένα τέλειο πλασέ του Μπίσεσβαρ (22’) ήρθε το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου, με τον Ολλανδό να κάνει κάθετο τρέξιμο και να τελειώνει με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό πλασέ που πρώτα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι πριν καρφωθεί στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη (0-2).

Μπορεί ο Αθανασιάδης να απέτυχε να σκοράρει για πρώτη φορά στην Super League (το πέναλτι απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης), όμως ακριβώς το ίδιο έπραξε ο Τζάλμα Κάμπος που πήρε το ριμπάουντ και πλασάροντας κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα της Κέρκυρας έκανε το 0-3 (32’).

Ο Παναγιώτης Γλύκος χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά (51’) σε ένα μακρινό σουτ του Ιωάννου, όμως ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πολιορκεί στα σχοινιά του Φαίακες, ζητώντας όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Ένας νέος όμορφος συνδυασμός που ολοκληρώθηκε με ξερό βολέ του Τζάλμα Κάμπος στην απέναντι γωνία έφερε το 0-4 (57’), ενώ στην επόμενη φάση, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του ΠΑΟΚ μίλησε κι αυτός.

Ο Λέο Μάτος πήδηξε πιο ψηλά από όλους στην εκτέλεση κόρνερ από αριστερά και με καρφωτή κεφαλιά που χτύπησε και στην πλάτη του Ιωάννου έκανε το 0-5 (60’) με το 5ο του φετινό γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (65’ Γεωργακόπουλος), Σπινούλας, Κοντός, Ανδρεόπουλος (76’ Αντιλέχου), Σιόντης, Ιωάννου, Γεωργίου (76’ Γκόμες), Ζαραδούκας, Τουράμ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέο Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα (46’ Μαλεζάς), Λέοβατς (61’ Κίτσιου), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες (72’ Περέιρα), Αθανασιάδης.