Βαθμολογία

Μοράις: «Επιθετικότητα και ένταση»

Δεν του αρέσει να αναφέρεται δημοσίως στις επιλογές του και στην απόδοση των παικτών του και αυτό κατέστησε σαφές για άλλη μία φορά ο Ζοζέ Μοράις την Παρασκευή (16/12) με δηλώσεις του στη NOVA.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν έκανε κάποια αποκάλυψη εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αυτό που σημείωσε ήταν πως θέλει από τους ποδοσφαιριστές του ένταση και επιθετικότητα. Αναλυτικά:

- Είπατε μετά τον αγώνα στη Λαμία ότι είστε ευχαριστημένος. Η ομάδα όμως δεν είχε καλή εικόνα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα στις προσδοκίες σας, παρά τις ευκαιρίες που τους δίνετε;

«Παίρνω κάποιες αποφάσεις και έχω συγκεκριμένες επιλογές, αλλά δε μου αρέσει να μιλάω δημοσίως γι' αυτά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να κάνουν το καλύτερο που μπορούνε».

- Είδαμε στη Λαμία να επιλέγετε ξανά σύστημα 4-3-3, με τον Μάνταλο στα άκρα. Σας ικανοποίησε εκεί ο Μάνταλος ή σκοπεύετε να αλλάξατε το σύστημα με τον ΠΑΣ τώρα που θα έχετε ξανά στη διάθεσή σας, σε αγώνα πρωταθλήματος, τον Μάνταλο;

«Το ποιες θα είναι οι επιλογές μου θα τις δείτε μέσα στο γήπεδο. Όταν θέλω να μιλήσω με τους ποδοσφαιριστές το κάνω ιδιαιτέρως με τον καθένα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαι ικανοποιημένος με τη συνολική απόδοση της ομάδας. Φυσικά με κάθε ποδοσφαιριστή μπορούμε να συζητήσουμε και να πούμε κάποια πράγματα, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι το σύνολο. Αυτό που μου αρέσει στις ομάδες που δουλεύω είναι να υπάρχει επιθετικότητα και ένταση απ' την πλευρά των ποδοσφαιριστών. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το αν είμαι ικανοποιημένος με έναν ή δύο παίκτες. Το θέμα είναι να μπορεί η ομάδα να αποδίδει συνολικά και όχι ατομικά».

- Ο αγώνας με τον Λεβαδειακό θέλετε να αποτελέσει οδηγό για τους παίκτες σας ενόψει του αγώνα της Δευτέρας και τι σας απασχολεί περισσότερο απ' τον ΠΑΣ;

«Πάντα ο προηγούμενος αγώνας αποτελεί βάση για τον επόμενο. Θέλουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο όλα όσα κάναμε καλά σε εκείνο το παιχνίδι και φυσικά να βελτιώσουμε και όσα δεν κάναμε σωστά. Οι φιλοδοξίες είναι να να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που πάντα με απασχολεί είναι να γνωρίζω τον αντίπαλο. Να ετοιμάσω την ομάδα με σκοπό να παρουσιαστεί έτοιμη, γνωρίζοντας το παιχνίδι του αντιπάλου. Περισσότερο απ' όλα όμως με απασχολεί η δική μας η ομάδα και ο δικός μας τρόπος παιχνιδιού, γι' αυτό και είναι το σημείο που επικεντρώνομαι περισσότερο».