Βαθμολογία

Στο «μικροσκόπιο» ο Παναθηναϊκός

Tο «φορμαρισμένο» σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη, καλείται να αντιμετωπίσει στο AEL FC ARENA η ΑΕΛ την προσεχή Κυριακή (19:30), στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός που μετρά ένα σερί τριών αγωνιστικών αήττητος στο πρωτάθλημα, δείχνει αισθητά πως ανακάμπτει μετά από την όχι και τόσο επιτυχημένη πορεία του, επί της «θητείας» του Αντρέα Στραματσόνι στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Φέτος, το πρωτάθλημα για το «τριφύλλι» ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Με τρία γκολ στη Λιβαδειά, τέσσερα εντός έδρας επί του ΠΑΣ και άλλα τρία επί του Αστέρα Τρίπολης. Στο μεσοδιάστημα μεσολάβησε το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στον Παναιτωλικό, δίχως τέρματα.

Από εκεί και πέρα όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την ήττα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» από την Ξάνθη (1-2). Η ισοπαλία κόντρα στη Βέροια (1-1) και η νίκη με 2-0 κόντρα στον Ηρακλή. Η ήττα στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού (3-0) επιβεβαίωσε εξ' ολοκλήρου το «άσχημο κλίμα» που υπήρχε στην ομάδα.

Η ισόπαλια κόντρα στον Πανιώνιο που ήρθε με γκολ στο 93' για το «τριφύλλι» και σε συνδυασμό με την κακή εμφάνιση, οδήγησε τους «πράσινους» στη λύση της συνεργασίας τους με τον Στραματσόνι.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκος κατάφερε να επικρατήσει επί του ΠΑΟΚ στο νικηφόρο ντεμπούρο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της ομάδας (1-0) και μετέπειτα πήρε το «διπλό» στο Περιστέρι (0-1).

Κάπως έτσι οι «πράσινοι» συγκέντρωσαν μια συγκομιδή βαθμών που τους κατατάσσει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 21 βαθμούς και 17 γκολ.

Στην αντίπερα όχθη, το κλίμα στο «στρατόπεδο» της ΑΕΛ δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, μετά από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας και την ήττα στα Τρίκαλα από την τοπική ομάδα.

Ο Σάκης Τσιώλης καλείται και τώρα -πριν τη μεταγραφική περίοδο- να πράξει το καλύτερο δυνατό και να απαλλάξει την ομάδα από την επιθετική «δυστοκία» που τη συνοδεύει μονίμως σε κάθε παιχνίδι. Παράλληλα θα πρέπει να βρει τρόπο να μη δέχθει γκολ από μια ομάδα αρκετά παραγωγική στη φετινή Σούπερ Λιγκ, η οποία έχει μέσο όρο 1.5 γκολ ανα αγώνα.

Μεγάλο το «στόιχημα» για τον Καρδιτσιώτη τεχνικό καθώς η τελευταία φορά που οι «βυσσίνι» κράτησαν το «μηδέν» πίσω, ήταν όταν στο τιμόνι του συλλόγου βρισκόταν ο Άγγελος Αναστασιάδης (29 Οκτωβρίου ΑΕΛ - Πανιώνιος 2-0).

Στα αξιοσημείωτα της Κυριακάτικης αναμέτρησης αναμένεται να προστεθεί συνάμα και το σημερινό (15/12) αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Παναθηναϊκός έχει μόλις 1 βαθμό όντας στον «πάτο» της βαθμολογίας ( 4 Ηρακλής, 3 ΟΦΗ, 3 Απόλλων Σμύρνης) και το έργο που καλείται να φέρει εις πέρας είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Αρκεί να τονίσουμε πως αν λήξει ισόπαλη η αναμέτρηση στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης", μεταξύ ΟΦΗ και Ηρακλή (19:30), Θεσσαλονικείς και Κρητικοί θα προκριθούν αμφότεροι, αφήνοντας τους «πράσινους» στην... απ' έξω.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι είναι καθοριστικής σημασίας οι αποψινές αναμετρήσεις για το «τριφύλλι», που σε καμία των περιπτώσεων δε θα ήθελε να μείνει εκτός συνέχειας κυπέλλου, από τόσο νωρίς. Εν ολίγοις, η ψυχολογία με την οποία θα έρθουν στη Λάρισα την Κυριακή εξαρτάται εν πολλοίς απόψε...


Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ