Βαθμολογία

Ίβιτς: «Θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση»

Δεν είχε την τύχη με το μέρος του ο ΠΑΟΚ στην κλήρωση για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με τον Βλάνταν Ίβιτς. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης τη Σάλκε, με τον τεχνικό του «Δικεφάλου» να τονίζει πως η ομάδα του έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί, ώστε να κυνηγήσει την πρόκριση. «Θα δώσουμε το 100% για να κάνουμε το καλύτερο για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 39χρονος Σέρβος στο PAOK TV. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κλήρωση κόντρα στη Σάλκε: «Όλες οι ομάδες που πέρασαν είναι καλές. Δεν είναι και η καλύτερη κλήρωση, αλλά τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για τη Σάλκε. Έχουμε αρκετό χρόνο για αυτό το παιχνίδι και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να προκριθούμε».

Ερωτηθείς ποια η διαφορά των γερμανικών ομάδων, συγκριτικά με τις ελληνικές, απάντησε: «Έχουν ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα. Έχουν κάθε εβδομάδα δυνατά παιχνίδια. Τα μπάτζετ είναι πολύ υψηλότερα από των ελληνικών ομάδων. Η οργάνωση σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο είναι διαφορετική. Οι παίκτες από όλες τις χώρες του κόσμου παίζουν εκεί. Ο ανταγωνισμός που έχουν εντός της χώρας τους, τους κάνουν δυνατούς».

Πού πρέπει να ποντάρει ο ΠΑΟΚ για τα παιχνίδια κόντρα στη Σάλκε: «Πρέπει να ποντάρει σε όλα. Πρέπει να προετοιμαστούμε και τακτικά και φυσικά για αυτό το παιχνίδι και να πάρουμε όσες πληροφορίες μπορούμε για την ομάδα. Έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι αυτό το παιχνίδι που είναι 16 Φεβρουαρίου. Θα δώσουμε το 100% για να κάνουμε το καλύτερο για μας».

Για το αν η ισοπαλία που είχε πάρει ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε αποτελεί οδηγό για τον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα, συμφωνώ. Εκείνη η νίκη που κάναμε κόντρα στην Ντόρτμουντ. Μπορεί να δώσει έξτρα κίνητρο. Το κάναμε και φέτος κόντρα στη Φιορεντίνα. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε κόντρα σε δυνατές ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα παίξει χωρίς άγχος στα ματς με τη Σάλκε: «Είναι διαφορετικά από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Είναι τα παιχνίδια που πάντα ο παίκτης δίνει το κάτι παραπάνω. Ταξιδεύεις, πας σε μία χώρα που το γερμανικό ποδόσφαιρο είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Υπάρχει κίνητρο παραπάνω. Δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τα παιχνίδια. Αυτό που προσπαθώ να περάσω είναι ότι όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και το κίνητρο πρέπει να είναι το ίδιο».

Για το αν είναι πιο εύκολη η προετοιμασία ως παίκτης ή ως προπονητής: «Και από τη μία και από την άλλη πλευρά δεν είναι εύκολο. Όπως κάνουμε εμείς την προετοιμασία μας και βάζουμε τα δυνατά μας, έτσι κάνει και ο αντίπαλος που είναι απέναντί μας. Δυσκολίες υπάρχουν, αλλά αυτό είναι ένα κομμάτι της δουλειάς μας που είναι και καλό, γιατί όταν στο τέλος πανηγυρίζεις, έχει απόλυτη ευτυχία μέσα σου».