Βαθμολογία

Μοράις: «Βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι»

Η ΑΕΚ δουλεύει και βελτιώνεται βδομάδα με τη βδομάδα σύμφωνα με τον Ζοσέ Μοράις. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού το απόγευμα του Σαββάτου (10/12) για το παιχνίδι, τις επιλογές του, για το ερωτηματολόγιο που μοίρασε στους παίκτες του, ενώ απάντησε και για τις προσθήκες που χρειάζεται η «Ένωση». Αναλυτικά όσα είπε ο Ζοσέ Μοράις:

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: «Ηταν ένα καλό παιχνίδι, θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για τη συνέχεια της δουλειάς που κάνουμε, σήμερα βάλαμε τέσσερα γκολ. Ξεκινήσαμε το ματς με πολλή ποιότητα και τελειώσαμε επίσης πολύ καλά, με έναν 19χρονο να σκοράρει και ακόμη έναν 19χρονο να πλησιάζει στο γκολ. Η ομάδα βελτιώνεται κάθε εβδομάδα, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε περισσότερες νίκες σαν τη σημερινή να έρχονται με φυσιολογικό τρόπο».

Για την επιλογή του Πέκχαρτ στη βασική 11άδα και για τους πιτσιρικάδες: «Αισθάνομαι πάντα καλά με τους 11 που επιλέγω να ξεκινήσουν το ματς, αισθάνομαι πάντα καλά γιατί για εμένα είναι οι 11 που πρέπει να ξεκινήσουν το ματς την δεδομένη χρονική στιγμή. Είμαι χαρούμενος όταν παίζουν καλά γιατί εγώ πιστεύω ότι μπορούν να παίξουν καλά και όταν δεν παίζουν τόσο καλά κάνω ανάλυση και δουλεύουμε για να παίξουμε καλύτερα στο επόμενο ματς. Δουλεύουμε σαν επαγγελματίες, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και αυτό είναι όλο».

Για το ερωτηματολόγιο που έδωσε στους παίκτες: «Μου αρέσει γενικά να κάνω πολλές ερωτήσεις στους παίκτες. Αυτές αφορούν όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά πολλά πράγματα. Βλέπω, για παράδειγμα, ότι πολλοί εδώ μέσα φοράτε παντελόνια. Μπορώ να σας ρωτήσω, για παράδειγμα, τι χρώμα παντελόνια σας αρέσει να φοράτε; Είναι καλύτερο να μαθαίνεις κάποια πράγματα από την πρώτη πηγή παρά να θεωρείς τι μπορεί να ισχύει».

Ερωτηθείς για το αν έχει καταλήξει στο σύστημα, απάντησε: «Δεν έχω πολύ χρόνο για να δοκιμάσω πράγματα. Κάνω κάποια πράγματα που βλέπω ότι η ομάδα μπορεί να τα κάνει. Οταν το κάνω, το κάνω επειδή έχω την πεποίθηση ότι είναι το καλύτερο εκείνη την στιγμή και ότι η ομάδα μπορεί να το κάνει. Με την ποιότητα που έχουμε και την οποία ξέρω καλά».

Για το πού χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα τον Ιανουάριο: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ καλό. Καταλαβαίνω ότι σας ενδιαφέρει να μάθετε για το μέλλον αλλά εμένα με απασχολεί μόνο το παρόν και οι αγώνες που έχουμε άμεσα. Δουλεύουμε καθημερινά ώστε οι παίκτες να έχουν τις συνθήκες για να παίξουν όπως πρέπει αλλά είναι φυσικό να δουλεύουμε καθημερινά και για να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή ώστε να ξέρουμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ομάδα στο μέλλον. Σήμερα δεν είναι η στιγμή για να μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα, δυστυχώς δεν θα γίνω συμπαθητικός γιατί δεν θα σας δώσω κάποια απάντηση»