Βαθμολογία

Γι' αυτό έφυγε ο Αμπέντ από τον ΠAO

Στον πρώτο του χρόνο έκανε μερικά εξαιρετικά παιχνίδια και γι' αυτό έκτοτε ο Παναθηναϊκός έψαχνε τρόπο για να τον αποκτήσει. Τελικά τα κατάφερε, αλλά στη δεύτερη θητεία του ο Μεντί Αμπέντ απογοήτευσε.

Το καλοκαίρι επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ντιζόν και μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό «So Foot» εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα.

Αναλυτικά: «Ένας Έλληνας παλιός αμυντικός της Νιούκαστλ (Νίκος Νταμπίζας), ήρθε να με δει σε αρκετές αναμετρήσεις. Μου είπε ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται να με αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού. Χάρηκα, αν και δεν ήξερα πολλά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ούτε για τη χώρα.

Αλλά, ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, ισχυρή, καλά δομημένη. Θυμάμαι ότι σκόραρα στο πρώτο μου παιχνίδι. Έπαιζα πολύ συχνά, αλλά χρειάστηκα έναν ή δύο μήνες για να εγκλιματιστώ. Με δεδομένο ότι ο δανεισμός πήγε καλά κι ότι στην Νιούκαστλ η αθλητική κατάσταση ήταν χειρότερη από πριν και δεν είχα την παραμικρή εγγύηση ότι θα παίζω περισσότερο από πριν, αποφάσισα να μετακινηθώ για τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Αγάπησα το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει πραγματικά καλές ομάδες. Παίζεται αρκετά τεχνικό ποδόσφαιρο εκεί. Η χώρα είναι ευχάριστη, έχει ήλιο, ο κόσμος είναι παθιασμένος. Αν και ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος αντίπαλος των ΑΕΚ κι Ολυμπιακού, αυτό δεν με εμπόδισε να κάνω παρέα με τον Ραφίκ Τζεμπούρ και τον Μανουέλ ντα Κόστα. Αλλά, το πλαίσιο είναι μερικές φορές σκληρό. Υπάρχει μεγάλη πίεση και βία μέσα στα γήπεδα.

Παρακολούθησα σκηνές πολύ βίαιες στην εξέδρα, είδα εισβολές στον αγωνιστικό χώρο. Μια ημέρα, η γυναίκα μου, η οποία με περίμενε έξω από τα αποδυτήρια, εγκλωβίστηκε σε μια συμπλοκή, με ρίψεις βεγγαλικών και καπνογόνων. Προφανώς, μετά από αυτό, οι συγγενείς σου δεν θέλουν να πάνε ξανά στο γήπεδο.

Υπήρχαν μερικές φορές καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά πάντα πληρωνόμουν. Ήθελα να πάω σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, αυτή ήταν η προτεραιότητά μου».