Βαθμολογία

Τουρκικές παραβιάσεις και αερομαχίες

Η περιοδεία του Πάνου Καμμένου στα νησιά του Αιγαίου συνοδεύθηκε από τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και αερομαχίες. Το μπαράζ τους κορυφώθηκε τη Δευτέρα (5/12), όταν η επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής βρισκόταν στο σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Συγκεκριμένα, ώρα που τελείτο το μνημόσυνο στη μνήμη της Κυράς της Ρω, δύο τουρκικά F16 μπήκαν στο FIR Αθηνών κινούμενα μέχρι τα πέντε μίλια απόσταση από το Καστελόριζο.

Ελληνικά μαχητικά F16, τα οποία είχαν απογειωθεί από το Καστέλι βρίσκονταν ήδη πάνω από την περιοχή και περιπολούσαν, ενώ μόλις έγιναν οι παραβιάσεις κινήθηκαν προς τα τουρκικά μαχητικά και τα απέτρεψαν να πλησιάσουν.

Τα τουρκικά F16 αποχώρησαν, όμως μετά από λίγο τέσσερα F4 παραβίασαν και πάλι το FIR Αθηνών από το ίδιο σημείο, προτού αναχαιτιστούν από ελληνικά μαχητικά.

Αναφορικά με την επίσκεψη των υπουργών και των βουλευτών σε Ρω, Στρογγύλη και Καστελόριζο, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τους ενημέρωσαν για ζητήματα, τα οποία αφορούν την προστασία των νησίδων, καθώς και για τις συνθήκες διαβίωσης.

Στην αποστολή συμμετείχαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ελένη Αυλωνίτου, Ιωάννης Δέδες, Νίνα Κασιμάτη, Γιώργος Ντζιμάνης Δημήτρης Ρίζος, από τους ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, από την Ένωση Κεντρώων ο Ιωάννης Σαρίδης και από την Χρυσή Αυγή οι Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππας και Ιωάννης Αϊβατίδης.