Βαθμολογία

Ο πρώτος μαύρος υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ

Ο πρώην νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον είναι ο πρώτος - και πιθανότατα ο μόνος- αφροαμερικανός υπουργός στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Μπεν Κάρσον αναλαμβάνει το υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης. "Ο Μπεν Κάρσον διαθέτει ένα εκπληκτικό μυαλό", τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ εξαίροντας τις ικανότητές του νέου μέλους της κυβέρνησής του.

Ο διάσημος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον, τον οποίο ο Τραμπ προόριζε για το υπουργείο Υγείας, απέρριψε την πρόταση με το αιτιολογικό ότι δεν είναι αρκετά έμπειρος .Μπορεί όμως απλά να μην ήθελε να επέμβει στο "Obamacare", την μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας που φέρει την υπογραφή του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Μπεν Κάρσον ήταν στενός σύμβουλος του Τραμπ, και όπως ο ίδιος τόνισε, θέλει να παραμείνει σύμβουλος και φίλος του νεοεκλεγέντα Αμερικανού προέδρου. Αν και πρώην πολιτικός αντίπαλος του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, σήμερα θεωρείται από τον νέο πρόεδρο άριστος στην δουλειά του.

Ο Κάρσον ανήκει στην πτέρυγα των συντηρητικών που είναι βαθύτατα θρησκευόμενοι. Έχει συγκρίνει τη Χίλαρι με το Σατανά...ενώ όταν ήταν 14 χρονών είχε μαχαιρώσει στην κοιλιά έναν συμμαθητή του. Η αγκράφα στη ζώνη έσωσε τότε το παιδί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος νευροχειρουργός που κατάφερε να χωρίσει σιαμαία που μοιράζονταν τον ίδιο εγκέφαλο.

Οι θέσεις που διατυπώνει είναι εξίσου... "ενδιαφέρουσες" με εκείνες του Τραμπ: συγκρίνει τις ΗΠΑ του Ομπάμα με την ναζιστική Γερμανία, θεωρεί σκλαβιά το πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης των Δημοκρατικών, δεν δέχεται ότι μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ ένας μουσουλμάνος.

πηγή: protothema.gr