Βαθμολογία

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Ολάντ

«Βόμβα» επεφύλασσε ο Φρανσουά Ολάντ στο διάγγελμα που απηύθυνε στο γαλλικό λαό. Δεν θα είμαι υποψήφιος, ανακοίνωσε, για τις προεδρικές του 2017. Εμφανώς συγκινημένος αφού έκανε το απολογισμό της προεδρικής του θητείας και δήλωσε ότι θα παραμείνει δραστήριος στη θέση του ως την λήξη της θητείας του που λήγει την προσεχή άνοιξη, ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

«Σε ό,τι αφορά το μόνο που με κινητοποιεί τα συμφέροντα της χώρας, την οποία για πάνω από 4,5 χρονιά υπηρέτησα με ειλικρίνεια. Η εμπειρία μου προσέφερε την ταπεινότητα που είναι απαραίτητη στην δημόσια δράση. Η εξουσία δεν με έκανε να χάσω την ευκρίνειά μου. Σήμερα, έχω συνείδηση των κίνδυνων που θα είχε μια κίνηση, η οποία δεν θα συσπείρωνε τους πάντες γύρω από το όνομά μου. Ετσι, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος για μια νέα θητεία, είπε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Φρανσουά Ολάντ άσκησε σκληρή κριτική στην υποψήφιο της γαλλικής Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν αλλά και στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα συμβεί στο εσωτερικό του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος που αναμένεται να κάνει προκριματικές εκλογές στο αμέσως επόμενο διάστημα για να χρίσει τον υποψήφιο πρόεδρο για τις προεδερικές εκλογές της άνοιξης του 2017.

Το αιχμηρό σχόλιο Φιγιόν

Το σχόλιο του Φρανσουά Φιγιόν ήταν αρκετά σκληρό για τον Ολάντ. «Απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραδέχθηκε ευθέως ότι η προφανής αποτυχία του δεν του επιτρέπει να πάει πιο μακριά».

Μακρόν: Θαρραλέα η απόφαση Ολάντ

Την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωνε πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την γαλλική προεδρεία, ο Μανουέλ Μακρόν, που βρισκόταν στο RTL, σχολίασε την απόφασή του χαρακτηρίζοντάς την «θαρραλέα».

«Είναι μια δύσκολη απόφαση», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συγκινητικό τόνο, όπως μεταδίδει το BFMTV και πρόσθεσε: «Εχω εκφράσει τον σεβασμό μου προς το πρόσωπό του. Δεν θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Νομίζω πως πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη με συνείδηση».

«Υπήρχε κάποια αξιοπρέπεια στην πολιτική. Είχα διαφωνίες με τον Φρανσουά Ολάντα, όμως προσωπικά είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένος με το μήνυμα που απηύθυνε στον γαλλικό λαό. Δεν πρόκειται για μια ουδέτερη απόφαση ανεξάρτητα από την αντιδημοτικότητά του», τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr