Βαθμολογία

Νίκη με ανατροπή για τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 κατάφερε να φτάσει σε μια παλικαρίσια ανατροπή και στο υπέρ του 2-1 με δυο λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού και πλέον το τριφύλλι κινδυνεύει να αποκλειστεί πρόωρα από τη συνέχεια του θεσμού καθώς δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Οι πράσινοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 31' της αναμέτρησης όταν σε μια αντεπίθεση ο Ιμπάρμπο έδωσε ωραία στον Μπεργκ ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Δαύκο κάνοντας το 1-0 για το τριφύλλι. Η πρώτη καλή στιγμή του ΟΦΗ ήρθε στο 44' με τον Βουό αλλά χωρίς να απειλήσει τον Κοτσόλη. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στον Παναθηναϊκό με τον Λουντ να κάνει μια σέντρα σουτ από τα αριστερά και τον Δαύκο να διώχνει δύσκολα.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο ο ΟΦΗ στο γήπεδο ουσιαστικά με τους γηπεδούχους αυτή τη φορά να παίζουν στην καλή πλευρά του τερέν και τον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός ότι σταμάτησε η βροχή να επιτίθεται στην κακή πλευρά του αγωνιστικού χώρου.

Οι πράσινοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 60' όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Λουντ έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Δαύκου.

Εννιά λεπτά αργότερα ο Κουλιμπαλί έκανε ένα τραγικό λάθος καθώς σε σέντρα από τα αριστερά στην προσπάθεια του να διώξει προσπάθησε να γυρίσει με το κεφάλι στον Κοτσόλη. Η μπάλα λόγω του αέρα σταμάτησε και ο Βουό την τσίμπησε με τον Κοτσόλη να τον ανατρέπει και τον διαιτητή σωστά να δίνει το πέναλτι. Ο Χαντί ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία με τον Κοτσόλη να πέφτει στην δεξιά του.

Ο Παναθηναϊκός που ήθελε τη νίκη έκανε μόλις μια φάση μέχρι το τέλος του αγώνα και αυτή ήρθε στο 79' όταν ο Εμποκού βρήκε χώρο και έκανε ένα δεξί σουτ με τον Δαύκο να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει.

Η ανατροπή του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε στο 84' όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Χουλτ σταμάτησε πιστεύοντας ότι ο Όγκμπουε είναι σε θέση οφσάιντ και ο άσος του ΟΦΗ πρόλαβε στην έξοδο του και τον Κοτσόλη ο οποίος άργησε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να πλασάρει στην κενή εστία και να κάνει το 2-1.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δαύκος, Μίκιτς, Όστοιτς, Κομεσίδης, Βαλλιάνος, Αντουκόρ, Νάστος, Χαντί, Μπουρσέλης (66' Όγμπουε), Μιλοσάβλιεβ (86' Κιάσος), Βουό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Κοτσόλης, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Γουακάσο (78' Βιγιαφάνιες), Ρέις (70' Ρινάλντι), Ζέκα, Λουντ, Εμπόκου, Ιμπάρμπο (57' Χουλτ), Μπεργκ.