Βαθμολογία

Πρόστιμο στον Απόλλωνα Λάρισας

Έβρεξε πρόστιμα η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την Παρασκευή (18/11), αλλά η σημαντικότερη είδηση έχει να κάνει με την ένσταση του Αστέρα Αμιλιάδας, ο οποίος τελικά δικαιώθηκε.

Η Αχαϊκή, η οποία είχε νικήσει με 1-0 σε αυτό το ματς, χρησιμοποίησε αντικανονικά τον Ντένις Μενίκου, αφού ο παίκτης δεν είχε εκτίσει την ποινή του στον αγώνα Κυπέλλου. Έτσι χάνει στα χαρτιά αυτό το ματς και της επιβάλλεται -3. Πρακτικά, λοιπόν, η Αχαίκή χάνει έξι βαθμούς, ενώ θα πληρώσει και 500 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, το χέρι στην τσέπη θα βάλουν άλλες τρεις ομάδες της Γ' Εθνικής. Ο λόγος γαι την Προοδευτική, τον Απόλλωνα Λάρισας και τον Εθνικό. Πληρώνει, επίσης, και ο ΠΑΟΚ, για όσα έγιναν στο ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΛ. Αναλυτικά: «Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

1. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ πειθαρχικά ελεγκτέο και επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, Προοδευτική-Τρίγλια Ραφήνας, της 23/10/2016).

2. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ πειθαρχικά ελεγκτέο και επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή ύψους εξακοσίων (600) ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, Απόλλων Λάρισας-Ολυμπιακός Βόλου, της 30/10/2016).

3. Δέχεται την ένσταση του σωματείου ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Επιβάλλει στο καθ’ ου η ένσταση σωματείο ΑΧΑΪΚΗ ΑΕ τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) απώλεια του αγώνα Γ’ Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ των ομάδων των διαδίκων σωματείων που διεξήχθη στις 23-10-2016, με τέρματα 0-3 υπέρ του σωματείου ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, β) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει και γ) χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ.

4. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ πειθαρχικά ελεγκτέο και επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή ύψους επτακοσίων (700) ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, Άγιος Ιερόθεος-Εθνικός Πειραιά, της 30/10/2016).

5. Κηρύσσει την εγκαλούμενη ΠΑΕ ΠΑΟΚ πειθαρχικά ελεγκτέα και επιβάλλει σε αυτήν χρηματική ποινή ύψους τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, ΠΑΟΚ-Λάρισα, της 26/10/2016)».