Βαθμολογία

Υπομονή ζητά ο Μοράις

Έκκληση στον κόσμο της ΑΕΚ για υπομονή έκανε ο Ζοζέ Μοράις στη συνέντευξη Τύπου μετά το σαββατιάτικο (5/11) ματς με τον Ατρόμητο. Παράλληλα, ο τεχνικός της Ένωσης δήλωσε ότι χρειάζεται στήριξη στη δουλειά που γίνεται, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο.

«Και φυσικά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μοράις, ο οποίος ρωτήθηκε και για μερικούς παίκτες ξεχωριστά. Αρχικά, ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε: «Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Με πολλά καλά πράγματα. Βάλαμε ένα γκολ. Είχαμε στιγμές με καλό ποδόσφαιρο. Και επίσης κάποιες στιγμές ανησυχίες που πρέπει να τις λύσουμε στο μέλλον.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε το παιχνίδι μας, σκοράραμε το δεύτερο γκολ. Και στην πραγματικότητα ήταν ένα ματς που θα μπορούσαμε να βάζαμε και τέταρτο και πέμπτο γκολ.

Και η σύνοψη του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν πέντε λεπτά λιγότερης συγκέντρωσης στο παιχνίδι μας. Και από δικά μας λάθη δεχθήκαμε τα δυο γκολ και είχαμε ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα.

Η σύνοψη του αγώνα είναι πως ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και έχουμε δυο εβδομάδες για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε σήμερα.

Το παιχνίδι δεν πρέπει έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη. Το παιχνίδι χρειάζεται μια συνέχεια στον τρόπο παιχνιδιού μας και αυτό να έχει και διάρκεια».

Αναφορικά με τον Πατίτο και τον τρόπο κίνησής του, την αλλαγή του Πέκχαρτ και την κίνηση του Αλμέιδα έξω από την περιοχή, σχολίασε: «Οι επιθετικοί μας, όταν κάνουμε επιθέσεις, έχουν την ελευθερία να κινούνται όπου θέλουν, για να νιώσουν ελεύθεροι και να σκοράρουν. Αυτό έχει να κάνει με την ικανότητα και την κινητικότητα τους.

Μέχρι την στιγμή που ο Πατίτο ήταν μέσα στο γήπεδο, κερδίζαμε 2-0. Δεν είναι θέμα οργάνωσης. Είναι θέμα συνέπειας και συνέχειας. Είχαμε κάποιες στιγμές στο παιχνίδι. Αλλά δεν είχε συνέχεια αυτό, ίσως διότι η ομάδα, δεν έχει συνηθίσει να παίζει έτσι. Υπήρχαν στιγμές που η ομάδα δεν είχε εμπιστοσύνη στο καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε.

Και σ’ αυτό που πρέπει να δουλέψουμε. Να αυξήσουμε τον χρόνο που θα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω θα το λύσουμε. Πιστεύω πως θα λύσουμε τα προβλήματα στην κινητικότητα. Θα είμαστε πιο επίμονοι και πιο δυνατοί στην επίθεση».

Πώς συνδυάζεται η προσπάθεια βελτίωσης με την πίεση για τα αποτελέσματα;

«Για να συνδυάσεις αποτελέσματα με ποιότητα παιχνιδιού, χρειαζόμαστε χρόνο για να μπορέσουν να πετύχουν να τα συνδυάσουν. Είμαστε σχεδόν εκεί. Προηγηθήκαμε σήμερα 2-0, θα μπορούσαμε να πάμε στο 5-0 και τελικά ήρθε το 2-2. Αν είμαστε αρκετά σταθεροί, θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Θα πρέπει αντί να γίνεται το 2-1, να γίνεται το 3-0.

Δεν είναι εύκολο, αλλά αυτοί οι  παίκτες μπορούν να το κάνουν. Με στήριξη και ηρεμία θα μπορέσουν οι παίκτες να πετύχουν αυτό που πρέπει. Ο κόσμος θα πρέπει να πιστέψει σ’ αυτή την ομάδα. Έχει την ποιότητα και την δυνατότητα να κερδίσει».

Υπάρχει και ζήτημα ψυχολογικό;

«Χρειαζόμαστε λίγο ακόμα χρόνο, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω στην ποιότητα. Πρέπει να έχουμε συνέχεια. Πρέπει να υπάρχει διάρκεια και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό. Αν μπορώ να ζητήσω κάτι, είναι από τους οπαδούς να βοηθήσουν τους παίκτες να κερδίσουν αυτή την αυτοπεποίθηση και να τους δώσουν χρόνο.

Καταλαβαίνω πως είναι απογοητευμένοι αλλά τους ζητώ λίγο ακόμα υπομονή και στήριξη. Και φυσικά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας και τους ζητάμε, να είναι μαζί μας».

Θεωρείτε πως υπήρχε η δυνατότητα να έχει η ομάδα αυτόν τον χρόνο για να δουλέψει;

«Νομίζω πως η ΑΕΚ χρειάζεται τίτλους. Για να κερδίσουμε τίτλους, χρειαζόμαστε τύχη σε κάποιες στιγμές και ποιοτική δουλειά. Την ποιοτική δουλειά την έχουμε τώρα. Έχω κάνει 12 προπονήσεις μέχρι τώρα. Πιστεύω στην ποιότητα των παικτών. Ο Ανέστης δεν είναι ένας τερματοφύλακας για να δεχθεί ένα τέτοιο γκολ. Αλλά το δέχθηκε».

Τέλος, για τον Πλατέλλα είπε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν παίκτη. Είναι λογικό ένας παίκτης να μην παίξει. Αλλά δεν υπήρξε καβγάς».