Βαθμολογία

Γ.Σ. Αμπελωνιακού

Η Γενική συνέλευση του συλλόγου μας ευρισκόμενη σε απαρτία αποφάσισε ομόφωνα  την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με το θέμα της διένεξης που υπάρχει με το Δήμο Τυρνάβου :

1.Η διοίκηση και τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης στηρίζουν απόλυτα τον Πρόεδρο του συλλόγου, κύριο Κουτσούκη Αθανάσιο και αποδέχονται πλήρως τις όποιες ενέργειές του αναφορικά με τη χρήση του γηπέδου και την αντιπαράθεσή του με το Δήμο Τυρνάβου. Η αντιπαράθεση αυτή αφορά όλη την οικογένεια του Αμπελωνιακού.

2.Καλούμε την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων νομού Λάρισας να πάρει θέση σχετικά με το θέμα, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια σχετικά με τις αρμοδιότητες σωματείων και Δήμων για τη χρήση των γηπέδων και τη συντήρησή τους.

3.Καλούμε τα υπόλοιπα σωματεία του Δήμου μας σε μια ευρεία σύσκεψη στον Αμπελώνα τις προσεχείς μέρες με τη συμμετοχή όλων των διοικήσεων, ώστε από κοινού να παρουσιάσουμε την πραγματική εικόνα με τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στη συντήρηση των γηπέδων και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

4.Σε καμιά περίπτωση ο σύλλογός μας δεν πρόκειται να εναντιωθεί σε δημοτικούςυπαλλήλους που εκτελούν εντολές και να ρίξει ευθύνες σε υπαλλήλους. Το θέμα που μας αφορά είναι θέμα καθαρά πολιτικής βούλησης ή μάλλον πολιτικής ανυπαρξίας.

5.Για το θέμα που προέκυψε της αντιπαράθεσης με το Δήμο Τυρνάβουγια τη συντήρηση των γηπέδων δηλώνουμε τα εξής :

Ο σύλλογός μας παράγει τεράστιο κοινωνικό έργο, το οποίο οφείλει η Δημοτική Αρχή να αναγνωρίσει αλλά και να είναι αρωγός σ’ αυτό.

Δίνει τη δυνατότητα στους νέους του τόπου μας να αθληθούν και να ασκήσουν μέσα από τη συμμετοχή τους στην ομάδα τόσο το σώμα τους όσο και το πνεύμα τους, ενώ συμβάλει και στην καλύτερη κοινωνικοποίησή τους. Δίνει, ακόμη την ευκαιρία στα μικρότερα παιδάκια από την ηλικία των 5 ετών να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τον αθλητισμό και να επωφεληθούν από όλη αυτή τη διαδικασία και τη συμμετοχή στην ομάδα. Καλύπτει μ’ αυτό τον τρόπο εμφανείς αδυναμίες της Πολιτείας. Τέλος, η παρουσία του συλλόγου και η συμμετοχή του στα πρωταθλήματα βοηθάει στην ανάδειξη της Πόλης μας και παράλληλα δίνει στους συμπολίτες μας, φιλάθλους την ευκαιρία για μια ευχάριστη ενασχόληση.

Πέρα, λοιπόν, από το «αστυνομικό» ρεπορτάζ που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες σχετικά με την υπογραφή και το οποίο είναι ένα θέμα που θα κληθούν αν χρειαστεί να λύσουν οι αρμόδιες αρχές, η ουσία είναι άλλη.         Αυτή την ουσία ο Δήμος  Τυρνάβου προσπαθεί εναγωνίως να υποβαθμίσει. Αυτό, όμως δεν θα του κάνουμε τη χάρη να το δεχτούμε.

Η ουσία, λοιπόν, αγαπητοί Δημοτικοί  Άρχοντες είναι ότι ο Δήμος και αποκλειστικά αυτός έχει την πλήρη ευθύνη για την συντήρηση αλλά και για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Άραγε που το είδατε αυτό να μετατίθενται τέτοιες ευθύνες σε συλλόγους και μάλιστα με επίσημα έγγραφα που φέρουν τη σφραγίδα του Δήμου και των υπηρεσιών του; Πόσο νόμιμο είναι άραγε αυτό;Πόσο νόμιμο είναι να εξαναγκάζει ο Δήμος τους ανθρώπους των συλλόγων να χειρίζονται δημοτικά μηχανήματα και να εργάζονται ανασφάλιστοι και χωρίς αμοιβή σε δημοτικό χώρο; Την περίπτωση ατυχήματος ποιος προτείνετε εσείς αγαπητοί κύριοι να την καλύψει;  Κι αν ο πρόεδρος ενός συλλόγου αναγκαζόταν από εσάς και από την ανάγκη να λειτουργήσει ο σύλλογός να βάλει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο ευτελές κείμενο ( πράγμα που στην περίπτωση μας, φυσικά, δεν συνέβη σύμφωνα με τη μαρτυρία του προέδρου μας) εσείς θεωρείτε ότι είστε απόλυτα καλυμμένοι και ότι πλέον δεν έχετε καμιά ευθύνη για την εικόνα των εγκαταστάσεων; Αφήστε καλύτερα να το κρίνει ο λαός του Δήμου Τυρνάβου αν έχετε αυτή την ευθύνη.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα από μια Δημοτική Αρχή η οποία υποσχέθηκε στον κόσμο ότι θα δώσει λύσεις. Διεκδικούμε αυτά που μας αναλογούν σαν πολίτες αυτού του Δήμου. Ο Δήμος ανήκει περισσότερο στις 100 οικογένειες που τα παιδιά τους απασχολούνται στον Αμπελωνιακό, στα 125 εγγεγραμμένα μέλη μας, στους φιλάθλους της ομάδας μας και λιγότερο σε μια χούφτα Δημοτικών Αρχόντων που μας διοικούν. Σεβαστείτε την σπουδαία ιστορία του Αμπελωνιακού. Σεβαστείτε την πόλη του Αμπελώνα και τους κατοίκους της και γυρίστε αλλιώς το τιμόνι.

Με τιμή

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου

Αμπελώνας 3/11/2016