Βαθμολογία

Σε Αγρίνιο και Φάληρο το ενδιαφέρον

Συνεχίζεται το τριήμερο 5, 6 και 7 Νοεμβρίου το πρωτάθλημα της Super League με την διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική η οποία βρίσκει την ομάδα της ΑΕΛ στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη, στην επιστροφή καλύτερα του Καρδιτσιώτη τεχνικού στον πάγκο των "βυσσινί", να αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Η ΑΕΛ μετά την νίκη με 2-0 κόντρα στον Πανιώνιο ταξιδεύει στην πόλη του Αγρινίου για να τεθεί αντιμέτωπη των "κυανοκίτρινων" που προέρχονται από εντός έδρας ήττα 1-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μια αναμέτρηση που θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στις 15:00.

Την αγωνιστική αυτή υπάρχει και το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων. Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού στην "μητέρα" των μαχών του ελληνικού πρωταθλήματος όπου πάντα, ότι κατάσταση και αν είναι "κόκκινοι¨ και "πράσινοι", αναμένεται αγώνας με κομμένη την ανάσα και μάχες σώμα με σώμα σε μια αναμέτρηση όπου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 19:30 στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός με τον αέρα του +4 από τον Παναθηναϊκό θέλει την νίκη και την αύξηση της διαφοράς, ενώ το "τριφύλλι" θέλει το θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά καθώς σε ενδεχόμενη ήττα θα απομακρυνθεί και άλλο από τους Πειραιώτες.

Ο εκπληκτικός ΠΑΣ Γιάννινα που φιγουράρει στην 3η θέση του πρωταθλήματος και παίζει μακράν το καλύτερο ποδόσφαιρο φιλοξενεί το μεσημέρι του Σαββάτου στις 15:00 τον Αστέρα Τρίπολης και θέλει την συνέχεια στις νίκες, ενώ σε ενδεχόμενη ήττα του Παναθηναϊκού στο Φάληρο θα βρεθεί μόνος 2ος. Από την άλλη οι Αρκάδες θέλουν ένα "μεγάλο" αποτέλεσμα και για αυτό θα προσπαθήσουν στην Ήπειρο.

Με νωπές τις μνήμες από την μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έχει επικίνδυνη έξοδο στην Νέα Σμύρνη καθώς αντιμετωπίζει τον πάντα επικίνδυνο Πανιώνιο, την Κυριακή στις 17:15 και θέλει την νίκη προκειμένου να εκμεταλλευτεί το όποιο αποτέλεσμα του ντέρμπι και να μειώσει την διαφορά είτε από την κορυφή, είτε και να "πιάσει" τον Παναθηναϊκό αν ο τελευταίος ηττηθεί.

Ομοίως και η ΑΕΚ η οποία το απόγευμα του Σαββάτου φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο και θέλει την νίκη μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, ενώ στο Περιστέρι με νωπές τις μνήμες της ήττας από τον Ολυμπιακό και τα παράπονα τους από την διαιτησία θέλουν το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Δικέφαλο.

Τέλος στην ουρά η Κέρκυρα των 7 βαθμών φιλοξενεί την Κυριακή στις 17:15 την Βέροια που έχει έναν λιγότερο σε μια σημαντική αναμέτρηση για τις ομάδες που μάχονται να αποφύγουν τον υποβιβασμό, ενώ ματς δίχως αύριο, αν και νωρίς ακόμα, για τον Ηρακλή η αναμέτρηση της Δευτέρας με αντίπαλο τον Πλατανιά στο Καυτανζόγλειο καθώς νέο αρνητικό αποτέλεσμα θα κρατήσει στην τελευταία θέση τον Γηραιό. Σημαντική αναμέτρηση και αυτή της Λιβαδειάς με τον Λεβαδειακό να φιλοξενεί το Σάββατο στις 17:15 την επικίνδυνη εκτός έδρας Ξάνθη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 10ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5 Νοεμβρίου

15:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης

17:15 Λεβαδειακός - Ξάνθη

19:30 ΑΕΚ - Ατρόμητος

Κυριακή 6 Νοεμβρίου

15:00 Παναιτωλικός - ΑΕΛ

17:15 Πανιώνιος - ΠΑΟΚ

17:15 Κέρκυρα - Βέροια

19:30 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

19:30 Ηρακλής - Πλατανιάς

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 18

2. Παναθηναϊκός 14

3. ΠΑΣ Γιάννινα 13*

4. ΠΑΟΚ 11

5. ΑΕΚ 11

6. Πανιώνιος 10

7. Ατρόμητος 10

8. Ξάνθη 9

9. Πλατανιάς 9

10. Παναιτωλικός 8

11. ΑΕΛ 8

12. Λεβαδειακός 7*

13. Κέρκυρα 7

14. Αστέρας Τρίπολης 6

15. Βέροια 6

16. Ηρακλής 2

* ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ