Βαθμολογία

Δέλλας: «Θα έρθουν και τα γκολ για τον ΠΑΟΚ»

Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε για τον ΠΑΟΚ, την ως τώρα πορεία της Super League και κατέθεσε την άποψή του για τις πληροφορίες που διακινούνται το τελευταίο διάστημα περί ενεργοποίησης διεθνών της εθνικής του 2004 για να αναλάβουν ρόλο στην επόμενη μέρα της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε στο "Αθλητικό Metropolis 95,5 fm:

Για το φετινό Πρωτάθλημα: «Είναι ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, τουλάχιστον στην αρχή του. Χάνονται βαθμοί από όλους, κάτι που είναι καλό. Αν συνεχιστεί αυτό θα είναι καλό για το ποδόσφαιρο, γιατί θα δούμε ανταγωνιστικά παιχνίδια. Και πάλι, πάντως, βλέπουμε μια διαφορά ανάμεσα στις πρώτες 4-5 ομάδες από τις υπόλοιπες».

Για το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: «Είδαμε ένα καλό παιχνίδι, καθαρά αγωνιστικά μιλώντας. Ήταν ένα ματς με όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι, μονομαχίες, ρυθμό. Αυτά χρειαζόμαστε, πλέον, και να αφήσουμε στην άκρη τα γύρω γύρω».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Προσέγγισε πολύ καλά το ματς ο Βλάνταν Ίβιτς. Ένα στοιχείο που του έλειψε ήταν η κατοχή. Θα του έδινε τη δυνατότητα να έβγαινε περισσότερες φορές στην κόντρα, όπως το σχεδίασε. Έχασε ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι και στα τελευταία λεπτά πιέστηκε από τον Ολυμπιακό. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό παιχνίδι για όσους το παρακολούθησαν».

Για τον Βλάνταν Ίβιτς: «Ήμασταν φίλοι και συμπαίκτες. Κάναμε πολύ παρέα στην Αθήνα. Αν του δοθεί χρόνος, μπορεί να γίνει καλός προπονητής και να κάνει κάτι καλό στον ΠΑΟΚ».

Για τα αίτια των πολλών χαμένων ευκαιριών του ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι είναι θέμα συγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια. Είναι ενθαρρυντικό ότι γίνονται ευκαιρίες. Θα προβληματιζόμουν περισσότερο αν δεν δημιουργούνταν ευκαιρίες, παρά τώρα που δημιουργούνται και δεν γίνονται γκολ. Είναι θέμα και ατομικών χαρακτηριστικών των παικτών, αλλά και θέμα συγκέντρωσης. Πώς θα τελειώσεις τη φάση. Πρέπει να είναι λίγο πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που η ομάδα δημιουργεί φάσεις, τα γκολ θα έρθουν».

Για τη μάχη του τίτλου: «Θα παίξουν μεγάλο ρόλο τα παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες κορυφής. Κομβικό παιχνίδι για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα είναι το κυριακάτικο ντέρμπι. Με όποιο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, οι δύο ομάδες απομακρύνονται από την κορυφή. Βεβαίως, είναι νωρίς να πούμε ότι ξέφυγε ο ένας, ή τα παρατάει ο άλλος. Όλες οι ομάδες μπορούν να χάσουν βαθμούς οπουδήποτε».

Για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Είναι ένα ντέρμπι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποιος από τους δύο έχει τον πρώτο λόγο. Ο ΠΑΟΚ εντός έδρας πρέπει να σπρώξει προς μια κατεύθυνση. Η ΑΕΚ, από την άλλη, είναι μεγάλη ομάδα και ο κόσμος πρέπει να περιμένει πως θα αντιδράσει. Δεν μπορεί να είναι συνέχεια σε ύφεση».

Για την προσωπική του ζωή: «Προς το παρόν ξεκουράζομαι. Από τη στιγμή που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, δεν σταμάτησα να εργάζομαι πάνω στην προπονητή. Μπήκα κατευθείαν στα βαθιά. Είναι η πρώτη φορά που έχω χρόνο για την οικογένειά μου κατ’ αρχήν, αλλά και για ταξίδια στο εξωτερικό».

Για τις πληροφορίες που είδαν το φως περί ανάληψης ενεργού ρόλου στην ΕΠΟ εκ μέρους διεθνών της εθνικής του 2004: «Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Το ότι ήμασταν μια καλή ομάδα, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να διοικήσουμε κιόλας. Δεν σημαίνει, επίσης, ότι δεν υπάρχουν παιδιά που θα ήθελαν και θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε μια τέτοια κίνηση. Να είστε σίγουροι ότι εμείς της ομάδας του 2004 είμαστε ενεργοί και προσπαθούμε την αγάπη που πήραμε από τον κόσμο να την επιστρέψουμε πίσω με πράξεις άσχετα αν διαφημίζονται ή όχι. Και το επόμενο διάστημα θα έχουμε περισσότερα να πούμε πάνω σε αυτό. Ως προς το διοικητικό, υπάρχουν παιδιά ικανά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν».

Για τα περί ανάληψης της προεδρίας της ΕΠΟ από τον Άγγελο Χαριστέα: «Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση. Πάντως, υπάρχουν παιδιά από την ομάδα του 2004 που είναι κοντά σε μια τέτοια προσπάθεια με στόχο να βελτιώσουμε την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ δεν μπορώ να είμαι γιατί αυτή τη στιγμή έχω άλλα ενδιαφέροντα. Υπάρχουν παιδιά, όμως, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μια προσπάθεια αλλαγής του ελληνικού ποδοσφαίρου».