Βαθμολογία

Καταθέτει ένσταση ο Αστέρας Αμαλιάδας

Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την Αχαϊκή, θα καταθέσει ο Αστέρας Αμαλιάδας, λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Ντένις Μενίκου σ΄αυτόν.

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες στον εκτός έδρας αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναρκαδικό.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, θα έπρεπε στον χτεσινό αγώνα να εκτίσει την ποινή του, κάτι που τελικά δεν έγινε καθώς αγωνίστηκε κανονικά απέναντι στην ομάδα της Αμαλιάδας.

Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές η ομάδα της Ηλείας θα καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, καθώς μπορεί ο Μενίκου να μην αγωνίστηκε στον εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου της προηγούμενης Κυριακής (16/10), με αντίπαλο την Χαλκίδα για το Κύπελλο, ωστόσο δεν προβλέπεται από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ να εκτίονται ποινές από κίτρινες κάρτες σε άλλη διοργάνωση.

Αναλυτικά ο Π.Κ. ΕΠΟ αναφέρει σχετικά:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β': ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Άρθρο 7 Παρατήρηση (κίτρινη κάρτα)

παράγραφος 7. Οι παρατηρήσεις (κίτρινες κάρτες) που δίδονται κατά την διάρκεια μίας διοργάνωσης (πρωταθλήματος ή κυπέλλου) δεν μεταφέρονται σε μία άλλη διοργάνωση, μεταφέρονται όμως από τον ένα γύρο στον επόμενο γύρο της ίδιας διοργάνωσης, (πρωτάθλημα ή κύπελλο) της ίδιας αγωνιστικής περιόδου. Οι ποινές από παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος ισχύουν και μεταφέρονται σε περίπτωση μετακίνησης του ποδοσφαιριστή την ίδια αγωνιστική περίοδο σε επαγγελματικό πρωτάθλημα διαφορετικής κατηγορίας, ή στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, αλλά δεν ισχύουν και δεν μεταφέρονται στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων. Οι ποινές από παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ισχύουν και μεταφέρονται στους αγώνες των τοπικών κατηγοριών.

Έτσι σε περίπτωση που τελικά η Αμαλιαδίτικη ομάδα δικαιωθεί θα πάρει το ματς στα χαρτιά με 3-0 , ενώ τα «καναρίνια» θα τιμωρηθούν με αφαίρεση 3 βαθμών.