Βαθμολογία

Μοράις: «Υπόσχομαι δουλειά και νίκες»

Για την πρεμιέρα του στο τιμόνι της ΑΕΚ, στο ματς του Σαββάτου (22/10) με τον Πανιώνιο και τις πρώτες του εμπειρίες στην Ελλάδα μίλησε ο Ζοσέ Μοράις στην τηλεόραση της NOVA. Ο Πορτογάλος τεχνικός υποσχέθηκε στον κόσμο της Ένωσης πως θα κάνει τα πάντα για να επαναφέρει τους «κιτρινόμαυρους» στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αρχικά, ο Πορτογάλος μίλησε για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο: «Ως πρώτος προπονητής θα μπορούσα να πω ότι το κλάμπ που δουλεύω τώρα είναι από τα μεγαλύτερα. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ περιμένουν από τη δεκαετία του '90 να κατακτήσει η ομάδα τους το πρωτάθλημα και μπορώ να τους υποσχεθώ ότι είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να κερδίσουμε. Ελπίζουμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο για τη σεζόν που διανύουμε. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πίεση σε κάθε παιχνίδι, αλλά είναι απολύτως λογικό για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ να ζει με την πίεση. Η φιλοσοφία μου είναι να παίζουμε μόνο για να νικάμε και να παίρνουμε αποτελέσματα. Όσο περισσότερο παίρνουμε αποτελέσματα τόσο θα βελτιωνόμαστε και ως ομάδα».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να αλλάξει πολλά στις πρώτες ημέρες παρουσία του: «Η ομάδα δεν πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές. Πρέπει να συνεχίσει με νίκες και να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό που λέω είναι ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο στυλ του παιχνιδιού, αλλά θα εξελιχθούμε ως ομάδα έτσι ώστε να γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί καθημερινά».

Αναφορικά με τα στοιχεία που κράτησε ως βοηθός προπονητή του Ζοσέ Μουρίνιο: «Ο Μουρίνιο είναι ένας γεννημένος νικητής. Το σκεπτικό όλων όσων των περιβάλλουν είναι η νίκη, η νίκη, η νίκη κι εγώ μόνο αυτό σκέφτομαι. Σκέφτομαι συνεχώς τη νίκη. Ως προπονητής και ως ποδοσφαιριστής ο στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι να μπαίνεις και να κερδίζεις. Μέσα στο παιχνίδι μπορείς να κάνεις διάφορα έτσι ώστε στο τέλος να παίρνεις τη νίκη. Αυτό εξαρτάται απ' την προσπάθεια του καθενός. Εγώ απ' την πλευρά μου θα προσπαθήσω να μεταφέρω αυτά που θέλω στους ποδοσφαιριστές και οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο θα πρέπει να τα εφαρμόσουν, έτσι ώστε να καλύψουν τις φιλοδοξίες των οπαδών μας».