Βαθμολογία

Ήττα στις λεπτομέρειες για την ΑΕΛ, 1-2 από την ΑΕΚ

Την ήττα με σκορ 2-1 από την ΑΕΚ γνώρισε η ΑΕΛ στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη γνώρισε την ήττα από την Ένωση και παρέμεινε στους 5 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έφυγε με το τρίποντο από τον Κάμπο και έφτασε τους 10 βαθμούς.

Μια ΑΕΛ η οποία αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ του Δικεφάλου, ενώ κομβικό είναι και το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων που επετεύχθη και ενώ η ΑΕΛ είχε ανέβει και είχε χάσει ευκαιρίες με Ναζλίδη και Ντοντό. Παρόλα αυτά μείωσε άμεσα και ενώ η ΑΕΚ έμεινε με 10 στην επανάληψη από το 73' δεν μπόρεσε να φτάσε έστω στην ισοπαλία και γνώρισε έτσι την ήττα με 2-1.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται της ΑΕΛ με 2-1 με την Ένωση να πετυχαίνει τον απόλυτο αιφνιδιασμό νωρίς στο ματς, να κάνει και το 0-2 σε ένα σημείο που η ΑΕΛ είχε ανέβει και πίεζε με την ομάδα του Αναστασιάδη να μειώνει τρία λεπτά μετά το 0-2.

Στην επανάληψη ο προπονητής της ΑΕΛ έριξε στο ματς Ντέλετιτς και Ουρτάδο προκειμένου να γίνει πιο επιθετική η ομάδα δίχως όμως αποτέλεσμα μιας και η ΑΕΚ τελικώς επικράτησε στην αναμέτρηση παρότι βρέθηκε να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο από το 73’ λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ροντρίγκο Γκάλο.

Μια ΑΕΚ που πέτυχε, όπως είπαμε, τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς μόλις στο 4’ ο Πλατέλλας με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καβουσάκη για το 0-1. Στο 10’ η ΑΕΛ είχε την πρώτη της καλή στιγμή όταν σε εκτέλεση φάουλ του Αβραάμ ο Ναζλίδης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ανέστης με τα ακροδάκτυλα έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 24’ σε νέα εκτέλεση φάουλ από πλευράς ΑΕΛ με τον Αντρέα Αβραάμ ο Ανέστης δεν έκανε καλή έξοδο όμως οι αμυνόμενοι της ΑΕΚ απομάκρυναν τον κίνδυνο, ενώ στο 28’ το διαγώνιο σουτ του Ντοντό έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη.

Και ενώ η ΑΕΛ απειλούσε για το 1-1, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έφτασε στο 0-2 με την συμπλήρωση του ημιώρου, όταν σε σέντρα του Ντίντακ από τα αριστερά και προσπάθεια για στρώσιμο της μπάλας από τον Αραβίδη στον Μπακασέτα, αυτή έφτασε στον Πλατέλλα που εντελώς μόνος του έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήταν άμεση και μείωσε σε 1-2 στο 33’ όταν ο Ρέντζας έκανε σέντρα ο Ντοντό έκανε την κεφαλιά-πάσα, ο Ανέστης έκανε λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας και ο Ναζλίδης ήταν στο κατάλληλο σημείο για να μειώσει και να βάλει και πάλι τους «βυσσινί» στην αναμέτρηση.

Στο 38’ η ΑΕΚ είχε κεφαλιά του Αραβίδη που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 42΄η κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καβουσάκη. Η ΑΕΛ στις καθυστερήσεις είχε ευκαιρία για το 2-2 αλλά το σουτ του Αβράαμ κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη.

Δυο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης η αθηναϊκή ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-3 όταν ο Μάνταλος σούταρε με τον Καβουσάκη να αποκρούει και τον Αραβίδη να παίρνει το «ριμπάουντ» όμως το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ στο 60’ το δυνατό σουτ του Αναστασόπουλου από πλευράς ΑΕΛ έφυγε πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.

Ο προπονητής της ΑΕΛ έριξε στο ματς Ντέλετιτς και Ουρτάδο με στόχο το 2-2, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να βγάζει τον αρνητικό Χριστοδουλόπουλο και να περνά τον Αλμέιδα προκειμένου να έχει έναν ακόμα παίκτη για να καθαρίσει το ματς.

Ένα λεπτό αργότερα ο Πλατέλλας είδε τον Καβουσάκη εκτός εστίας και επιχείρησε το μακρινό σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 73’ η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Ροντρίγκο Γκάλο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για φάουλ πάνω στον Ναζλίδη. Το γεγονός αυτό έφερε την ομάδα της ΑΕΛ να αυξάνει την πίεση προς την ΑΕΚ και να απειλεί για το 2-2 δίχως όμως αποτέλεσμα.

Η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 80’ όταν ο Ουρτάδο εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Ανέστης, ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ στο 86' ο Ντέλετιτς από τα δεξιά γύρισε την μπάλα προς τον Αντρέα Αβραάμ με τον Κύπριο να αποτυγχάνει για το 2-2.

Διαιτησία: Κομίνης (Καλφόγλου, Διπλάρης)

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Κόντορ, Ρέντζας, Αναστασόπουλος (63’ Ουρτάδο), Αβράαμ, Ναζλίδης, Φατιόν (56’ Ντέλετιτς), Ντοντό.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας (69’ Λαμπρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (52’ Αλμέιδα), Αραβίδης (87' Μπακάκης).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ