Βαθμολογία

Σπουδαία πρόκριση για Απόλλων Λάρισας, 2-0 στον Βόλο

Μεγάλη νίκη πρόκριση με σκορ 2-0 πανηγύρισε το μεσημέρι της Κυριακής (16/10) η ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας μέσα στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου για την 1η αγωνιστική του κυπέλλου της Γ' Εθνικής.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη ήταν εμφανώς ανώτερη των Βολιωτών και με την μεγάλη αυτή νίκη που σημαίνει και πρόκριση απέδειξε ότι "χτυπάει" όλα τα ματς τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο της Γ' Εθνικής όπως συνέβη και σήμερα.

Οι Λαρισαίοι παρα τις αρκετές αλλαγές που έγιναν ήταν πολύ καλύτεροι των "ερυθρολεύκων" και με σοβαρότητα πειθαρχία πήραν την μεγάλη πρόκριση εκεί όπου στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν την Αμβρακία Κωστακιών στην Άρτα η οποία πήρε σήμερα την πρόκριση απέναντι στην Νεοκαισάρεια στην διαδικασία των πέναλτι.

Σκόρερ για το λαρισινό συγκρότημα ο Καμπέρης στο 22' στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός και ο Γεωργίου στο 66' με τον Απόλλωνα να έχει και άλλες ευκαιρίες για γκολ.

Ο Απόλλων Λάρισας ήταν εμφανώς ανώτερος και μπόρεσε πέρα από τα δυο τέρματα να κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία και να περιορίσει τα ατού της ομάδας της Μαγνησίας.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού απόρροια και της πολύ καλής τακτικής του προπονητή του Απόλλωνα και κάπως έτσι η ομάδα της Λάρισας πήρε την πρόκριση.

Μοναδική απειλή από πλευράς γηπεδούχων στο πρώτο μέρος στο 12' με το δυνατό σουτ του Αναστασίου να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Απόλλων άνοιξε το σκορ όταν ο Πέντα εκτέλεσε φάουλ, ο Καμπέρης εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και από κοντά πλάσαρε τον Κατσούλη για το 0-1.

Στο 33' οι Λαρισαίοι έφτασαν πολύ κοντά στο 0-2 όταν σε αντεπίθεση ο Γεωργίου έκανε παράλληλη σέντρα και ο Καμπλιώνης έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 0-1.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με στόχο το 1-1 όμως ο Απόλλων ήταν αυτός που χαμογέλασε όταν από ασυνεννοησία των παικτών του Παναγιώτη Τζαναβάρα ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε το λάθος αυτό και εύκολα στην κενή εστία πέτυχε το 0-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι κρίθηκε καθώς ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει για να ξαναμπεί στο ματς δίχως όμως αποτέλεσμα, ενώ ο Απόλλων με άψογη διαχείρηση κράτησε εύκολα το 0-2, ενώ απείλησε και για το 0-3 στο 83' αλλά το σουτ του Γεωργίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Διαιτησία: Μελτζανίδης (Κελεσίδης, Δεμερτζής)

Ολυμπιακός Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Κατσούλης, Στασινόπουλος, Κόκας Α., Γκίτζιας, Κωστόπουλος, Πότσι, Κόκας Δ. (37' Δωματάς), Κολημήτρας, Αναστασίου, Ευθυμιάδης (46' Σταύρου), Μπρίτος (64' Φλίγκος).

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Γιαννακόπουλος, Χολέβας, Ανδρέου, Αγριόδημος, Γεωργίου, Καμπέρης (86' Χαραλαμπίδης), Κολοβός (λ τρ. Γκουντρουμπής), Πέντα, Καμπλιώνης (70' Διβανές).

Δηλώσεις έκανε στο athleticlarissa.gr μετά την λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής του Απόλλωνα Σάκης Θεοδοσιάδης που στάθηκε στο πολύ καλό παιχνίδι της ομάδας, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες, ενώ όπως είπε πλέον το βλέμμα όλων στρέφεται στην αναμέτρηση για το πρωτάθλημα με τον Ρήγα Φεραίο. Τέλος σε ερώτηση αν θα ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο για την συνέχεια του κυπέλλου είπε ότι αυτό θα το δούμε όταν έρθει η ώρα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Θεοδοσιάδη:

«Μια πολύ σημαντική νίκη πρόκριση για μας, τα παιδιά ανταποκριθήκανε και σε αυτήν την αναμέτρηση και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αν σκεφτείτε και τις πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και το σημερινό, η εικόνα μας όμως παρά τις αλλαγές δεν άλλαξε, έχουμε ομοιογένεια και συνεχίζουμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά και πλέον από αύριο το μυαλό μας στρέφεται στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ρήγα Φεραίο».

Σε ερώτηση για την συνέχεια στο κύπελλο και την Αμβρακία Κωστακιών:

«Προς το παρόν δεν το κοιτάμε αυτό το ματς, έχουμε χρόνο να το δούμε και όταν έρθει η ώρα πάλι με σοβαρότητα και πειθαρχία θα κυνηγήσουμε και εκεί την πρόκριση. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και επικεντρωνόμαστε σε αυτά».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ