Βαθμολογία

Τα βλέμματα σε Λάρισα, Τούμπα και Πλατεία

Επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League έχουμε το τριήμερο 15, 16 και 17 Οκτωβρίου με την διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Τα βλέμματα των φιλάθλων στρέφονται σε Λάρισα, Τούμπα και Νέα Σμύρνη με τις αναμετρήσεις ΑΕΛ - ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Ηρακλής και Πανιώνιος - Ολυμπιακός να ...κλέβουν την παράσταση σε αυτή την στροφή του πρωταθλήματος.

Στην Λάρισα, η ΑΕΛ υποδέχεται την ΑΕΚ στην αναμέτρηση με την οποία θα πέσει η αυλαία της αγωνιστικής το βράδυ της Δευτέρας στις 19:30 με την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να θέλει την επιστροφή στις νίκες μετά την ισοπαλία με 1-1 στην Λιβαδειά, ενώ στον αντίποδα η ΑΕΚ ταξιδεύει στον θεσσαλικό κάμπο για την αποφυγή ενός τρίτου στην σειρά αρνητικού αποτελέσματος το οποίο ίσως φέρει εξελίξεις στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο.

Μια μέρα νωρίτερα στις 20:30 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ηρακλή στο ντέρμπι των ομάδων της συμπρωτεύουσας το οποίο πάντα είναι αμφίρροπο σε ότι κατάσταση και αν είναι οι δυο ομάδες, οι οποίες προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα καθώς ο ΠΑΟΚ άφησε 2 βαθμούς στην Βέροια, ενώ ο Γηραιός γνώρισε εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο. Ο ΠΑΟΚ θέλει την νίκη για να μην χάσει και άλλο έδαφος με την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου να πηγαίνει στο ντέρμπι με οδηγό το περσινό 0-1 που επίσης ήταν και τότε 7η αγωνιστική.

Το Σάββατο στην Νέα Σμύρνη θα τεθούν αντιμέτωπες στις 20:30 οι δυο ομάδες που βρίσκονται στην 2η θέση αυτή την στιγμή ο Πανιώνιος με τον Ολυμπιακό σε μια αναμέτρηση όπου επίσης παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς ανέκαθεν η Πλατεία ήταν δύσκολη έδρα και σίγουρα ο Πανιώνιος θα θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί ψηλά. Από την άλλη όμως ο Ολυμπιακός δεν θέλει επ ουδενί να σκέφτεται απώλεια βαθμών στην έδρα του Ιστορικού.

Τις δύσκολες αποστολές των Ολυμπιακού και ΑΕΚ σε Νέα Σμύρνη και Λάρισα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός που υποδέχεται το μεσημέρι της Κυριακής στην Λεωφόρο την Ξάνθη. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ξέρει ότι έχει την ευκαιρία με μια νίκη να παραμείνει πρώτη και να αυξήσει ενδεχόμενα την διαφορά αν οι έτεροι του ΠΟΚ χάσουν έδαφος. Όμως η Ξάνθη είναι από τους κακούς δαίμονες του "τριφυλλιού" καθώς έχει τα τελευταία 2 χρόνια, 2 σπουδαίες νίκες στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού και θα προσπαθήσει για την έκπληξη.

Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο στις 16:00 με τον Παναιτωλικό να υποδέχεται την Κέρκυρα σε παιχνίδι όπου οι Αγρινιώτες θέλουν την νίκη προκειμένου να φτάσουν τους 8 βαθμούς, ενώ η Κέρκυρα μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο νησί αντιμετωπίζει την έτερη ομάδα της Δυτικής Ελλάδας με σκοπό αυτή την φορά να χαμογελάσει.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, η ομάδα που νίκησε δηλαδή την Κέρκυρα, υποδέχεται την Κυριακή στις 18:15 στο "Ζωσιμάδες" τον πάντα επικίνδυνο Λεβαδειακό με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να δίνει το πρώτο από τα δυο σερί εντός έδρας καθώς μετά τους Βοιωτούς υποδέχεται την ΑΕΛ και σίγουρα το ιδεατό σενάριο θα ήταν το 2/2, όμως ποιος μπορεί να λησμονήσει ότι οι Στερεοελλαδίτες έχουν 2 συνεχόμενα τρίποντα στην Ήπειρο και θα προσπαθήσουν για το τρίτο σερί.

Την ίδια ώρα την Κυριακή ο Ατρόμητος θα υποδεχτεί την ομάδα της Βέροιας με την οποία ισοβαθμεί στους 4 βαθμούς με την ομάδα του Κορακάκη να θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα και να πανηγυρίσει την νίκη, την στιγμή που η Βασίλισσα του Βορρά μετά τις ήττες από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, έχει πάρει 4 βαθμούς κόντρα σε Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και θέλει να προσθέσει και στην πρωτεύουσα βαθμό ή βαθμούς στο σακούλι της.

Τέλος με ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση του Σαββάτου στις 18:15 με τον ουραγό και με 0 βαθμούς Αστέρα Τρίπολης να υποδέχεται τον Πλατανιά και να θέλει οπωσδήποτε τους 3 βαθμούς της νίκης απέναντι στο συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου που φέτος στοχεύει ψηλά και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Θ. Κολοκοτρώνης".

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

16:00 Παναιτωλικός - Κέρκυρα

18:15 Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς

20:30 Πανιώνιος - Ολυμπιακός

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

16:00 Παναθηναϊκός - Ξάνθη

18:15 Ατρόμητος - Βέροια

18:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός

20:30 ΠΑΟΚ - Ηρακλής

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

19:30 ΑΕΛ - ΑΕΚ

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

1. Παναθηναϊκός 10

2. Ολυμπιακός 9

3. Πανιώνιος 9

4. Πλατανιάς 8

5. ΑΕΚ 7

6. ΠΑΣ Γιάννινα 7

7. ΠΑΟΚ 5

8. ΑΕΛ 5

9. Παναιτωλικός 5

10. Λεβαδειακός 4

11. Βέροια 4

12. Ατρόμητος 4

13. Κέρκυρα 3

14. Ηρακλής 2

15. Ξάνθη 2

16. Αστέρας Τρίπολης 0

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ