Βαθμολογία

«Θα τα δώσω όλα για την ΑΕΛ»

Ο Γιόαν Λαζιμάν ήταν το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής στάθηκε άτυχος, αφού υπέστη θλάση πρώτου βαθμού και υπολογίζεται να είναι έτοιμος σε περίπου μια εβδομάδα ώστε να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΛ.

Το athleticlarissa.gr και ο Χρήστος Γκατζούλης συνάντησαν το νεαρό μεσοεπιθετικό σε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα στο AEL FC ARENA.

Ο ίδιος μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις στη Λάρισα, επίσης αναφέρθηκε στον στόχο της ΑΕΛ που είναι η άνοδος, ενώ τέλος μας είπε για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Να θυμίσουμε πως ο Λαζιμάν συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

-Γιόαν, θα ήθελα να μας πεις τις πρώτες σου εντυπώσεις από την Ελλάδα και φυσικά την πόλη της Λάρισας…

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που είμαι στην Ελλάδα, θεωρώ ότι η χώρα είναι ωραία και οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι, μου αρέσει επίσης να περπατάω γύρω από το κέντρο της Λάρισας το οποίο αγαπώ πολύ».

-Τι γνωρίζεις για τη νέα σου ομάδα, την ΑΕΛ;

«Ήξερα την ομάδα, διότι στη Γαλλία την έχω ακούσει πολλές φορές από πολλούς Γάλλους που έχουν παίξει εδώ, και επίσης ότι η ομάδα κέρδισε το Κύπελλο στην Ελλάδα το 2007».

-Πιστεύεις θα καταφέρει η ΑΕΛ να εκπληρώσει τελικά τον στόχο της ανόδου;

«Δεν ξέρω ακόμα το επίπεδο του πρωταθλήματος, αλλά στην ομάδα υπάρχουν καλοί παίχτες και ελπίζω να τα καταφέρουμε στο φινάλε…».

-Έχεις να υποσχεθείς κάτι στον κόσμο της ομάδας;

«Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο είναι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και θα προσπαθήσω να δείξω όλες τις ικανότητές μου!».

-Σε τι επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας βρίσκεσαι;

«Δεν είμαι έτοιμος σωματικά ακόμα, στην προπόνηση (την περασμένη Παρασκευή) ένιωσα λίγο πόνο πίσω από το μηρό! Μόλις θεραπευτώ θα προπονηθώ για να προσφέρω το συντομότερο δυνατόν!».

-Πως χαρακτηρίζεις το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Δεν ξέρω πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν πολύ λίγες γνωστές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και είναι κρίμα που δεν μιλάμε αρκετά για τις άλλες που επίσης έχουν καλούς παίκτες».

-Τέλος θέλω να μας πεις σε ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι;

«Παίζω επιθετικός όμως επίσης μπορώ να παίξω στις πλευρές! Αλλά η θέση που προτιμώ είναι επιθετικός!».

Δύο λόγια για τον Λαζιμάν

Ο Λαζιμάν γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1989 στην πόλη Μπεσανσόν. Ξεκίνησε από την β’ ομάδα της Ρεν, ακολούθησε μια σύντομη παρουσία στην πρώτη ομάδα, ο δανεισμός στη Σεντάν (τη σεζόν 2009-10) και μια γεμάτη χρονιά στη Γκρενόμπλ πέρυσι (2010-11) με 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 γκολ.

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη