Βαθμολογία

Κούγιας: «Όλοι ενωμένοι για το μεγαλείο της ΑΕΛ»

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (6/10) στο ξενοδοχείο "Διόνυσος" η Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, όπου ουσιαστικά έγινε και ο οικονομικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε.

Μια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αλέξη Κούγια, ενώ και ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η Ερασιτεχνική στα λεγόμενα του προέδρου της ΠΑΕ αποδεικνύουν ότι είναι ηλίου φαεινότερο η θέληση των δυο πλευρών για συνεργασία.

Μια προκαθορισμένη διαδικασία η σημερινή στο ξενοδοχείο "Διόνυσος" με το κάθε μέλος να ανεβαίνει στο βήμα και να αναλύει τα οικονομικά στοιχεία και τα οικονομικά δεδομένα του κάθε τμήματος, ενώ εγκρίθηκε και ο ετήσιος οικονομικός απολογισμός του κάθε σωματείου.

Ο Αλέξης Κούγιας έδωσε το παρών στην συνάντηση μαζί με τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Λιόντο, τον αντιπρόεδρο κ. Ντελόπουλο, τον κ. Τάκα (σύμβουλος) και τον κ. Καλογιάννη (γραφείο τύπου) με τον Αντώνη Τσάγκαλη, πρόεδρο της Ερασιτεχνικής να παίρνει πρώτος τον λόγο.

Ο κ. Τσάγκαλης αναφέρθηκε στην συμμετοχή των περίπου 550 παιδιών που απαρτίζουν το σύλλογο και στην καλή λειτουργία αυτού σε όλα τα επίπεδα. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Κούγιας που είναι χαρακτηριστικό ότι κατευθυνόμενος προς το βήμα χαιρέτησε έναν έναν όλους τους παρευρισκομένους στο κεντρικό τραπέζι.

Από εκεί και πέρα στα λεγόμενα του είπε χαρακτηριστικά ότι οποιαδήποτε ανακοίνωση της ΠΑΕ που πολλές φορές μπορεί να ταν και εν αγνοία του, οι προσωπικές συμπεριφορές κατα του σωματείου και τα πολλά λάθη που έχουν γίνει θα πρέπει από τούδε και στο εξής να μην ξανασυμβούν και να μην υπάρχει άλλη εσωστρέφεια.

Ανέφερε επίσης ότι όταν ήρθε στην Λάρισα για να αναλάβει την ΑΕΛ απευθύνθηκε στον δήμαρχο και την Ερασιτεχνική, δείχνοντας το πόσο υπολογίζει την Ερασιτεχνική και ότι δεν ήρθε για να γκρεμίσει καταστάσεις. Υπάρχει και ένα ποσο της τάξης των 5.500 ευρώ το οποίο και θα τακτοποιηθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τα Δένδρα ανέφερε ότι από λάθος των συνεργατών του αναγκάστηκε να καταβάλλει 50.000 ευρώ περισσότερα, συν τα 190.000 ευρώ, ενώ ζήτησε όλοι μαζί μαζί να κάνουν πράξη το μεγαλείο της ΑΕΛ, αυτής της μεγάλης ομάδας την οποία υπηρετούν όλοι και όλοι μαζί να "πολεμήσουν" ενάντια στους "εχθρούς" που βρισκονται εκτός πόλης.

Τέλος ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός της ομάδας είναι φέτος στα 3 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η ομάδα θα λάβει από τα τηλεοπτικά 1.5 εκατομμύριο ευρώ και ότι εξ αντικειμένου εξήγησε ότι κάθε νεοφώτιστη ομάδα, όπως και όσες δεν βγήκαν Ευρώπη παίρνουν 350.000 ευρώ συν το γεγονός ότι η ομάδα χρησιμοποιεί και το πιο ακριβό γήπεδο στην Ελλάδα.

Μετά από αυτά έγινε και ο οικονομικός απολογισμός των σωματείων και εγκρίθηκε ο ετήσιος οικονομικός απολογισμός για τα τμήματα υποδομών ποδοσφαίρου, το τμήμα μπάσκετ, το τμήμα στίβου, το τμήμα βόλει καθώς και το γυναικείο τμήμα της ομάδας ποδοσφαίρου.

* Σε ερώτηση ενός μέλους του σωματείου σχετικά με το γεγονός ότι ο αριθμός των μελών που ήταν 550 και τώρα 50-60 δημιούργησε εύλογα ερωτήματα, αλλά απαντήθηκε ότι σε όλες τις ομάδες και όλα τα μεγάλα κλαμπ υπάρχει η έγκριση του οικονομικού απολογισμού της χρονιάς.

* Συζητήθηκε επίσης το θεμα της νέας μπουτίκ που θέλει να ανοίξει η Ερασιτεχνική ΑΕΛ με τον κ. Καρέλια (συνιδιοκτήτη μέχρι πρότινος με την ΠΑΕ ΑΕΛ)και η οποία μόνο προσοδοφόρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής δια του προέδρου της κ. Τσάγκαλη έδειξαν διάθεση και ζήτησαν την σύμπραξη του κ. Κούγια ούτως ώστε να βρουν μια λύση στην συνεργασία που έχει επισυναφτεί μέχρι τον Ιούλιο του 2017.

ΑΕΛ και Αλέξης Κούγιας έδειξαν διάθεση συνεργασίας για τις δυο μπουτίκ, η οποία σημειωτέον αυτή που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης αλλάζει έδρα και μεταφέρεται απέναντι από το αρχαίο θέατρο, παρα τα αστεία λεγόμενα από μερίδα των ΜΜΕ της Λάρισας ότι στον πεζόδρομο αυτό είναι οι διαβάσεις για τα ΑΜΕΑ, η ΠΑΕ ΑΕΛ έδειξε και εκεί την καλή της διάθεση.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την γενική εντύπωση ότι οι 2 πλευρές διάγουν μαζί κοινό βίο και αφήνοντας πίσω τις όποιες διαφωνίες του παρελθόντος, ενώ ο ιδιοκτήτης Αλέξης Κούγιας έτεινε χείρα φιλίας και στους οργανωμένους οπαδούς και δη στους "Monsters" ζητώντας από όλους την κατανόηση του, αν θεωρούν ότι έκανε και εκείνος λάθη και να συνεχίσουν όλοι μαζί για το μεγαλείο αυτής της ομάδας, αφήνοντας και στο παρελθόν τις τεταμένες σχέσεις που υπήρχαν.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ