Βαθμολογία

Βασιλείου: «Να βάλουμε τα σωστά θεμέλια...»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Γιάννη Καλογιάννη «φιλοξενήθηκε» ο τεχνικός της Κ15 των «βυσσινί», Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος μίλησε για τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ.

Για την Κ15 της ΑΕΛ, σχολίασε:

«Όπως και όλες οι ομάδες πρώτη φορά δημιουργήθηκαν για την ΑΕΛ ομάδες Κ17 και Κ15. Ο στόχος μας είναι πρώτα απ' όλα να κάνουμε ομάδες που θα είναι ανταγωνιστικές, αλλά και να μπορέσουμε να παράγουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα. Τα πράγματα πάνε καλά αλλά για να χτίζεις κάτι πρέπει να βάλεις τα θεμέλια. Τα θεμέλια για εμένα είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά της Κ15 κάνουν προπόνηση στο γήπεδο του Μητσιμπόνα όπου η κατάσταση είναι υποφερτή. Ο Κ. Λιβανός και ο κ. Κλάρας τρέχουν να λύσουν αυτά τα προβλήματα.»

Για το από που προέρχονται οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ομάδα, είπε:

«Οι περισσότεροι παίκτες προέρχονται από τα σπλάχνα της ΑΕΛ. Υπήρχε μια βάση και ένας κορμός ποδοσφαιριστών και από εκεί και πέρα πήραμε και κάποιους ποδοσφαιριστές από άλλες ακαδημίες. Υπήρχε μια δυσπιστία από άλλες ομάδες στο να έρθουν ποδοσφαιριστές. Όμως θέλω να πω πως μέσα από την καλή δουλειά που γίνεται στην ΑΕΛ πρέπει οι ομάδες να δείξουν ανωτερότητα. Είναι μια ηλικία ευαίσθητη αυτή. Το μεγαλύτερο σύνολο βέβαια των ομάδων ανταποκρίνεται θετικά, αλλά θα θέλαμε να είναι το 100%.Προσπαθούμε να πάρουμε ότι καλύτερο υπάρχει. Και η Κ15 και η Κ14 προπονούνται καθημερινά. Δεν φτάνει μόνο να είναι κάποιος καλός, αλλά θα πρέπει να αντέξει και σε μια προπονητική διαδικασία. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Κ15 συνήθως έχουν παιδιά του 2002. Σκαλοπάτι-σκαλοπάτι πρέπει να αξιολογούμε αυτά τα παιδιά ώστε να χτυπήσουν κάποια στιγμή την πόρτα της πρώτης ομάδας.»

Για το ποιος είναι ο σκοπός αυτής της ομάδας, τόνισε:

«Σκοπός είναι όταν πάει κάποιος σε μια ομάδα να καταλάβει ότι είναι οικογένεια. Εμείς από την πρώτη στιγμή διδάκσουμε στα παιδιά πόσο μεγάλη είναι η ομάδα της ΑΕΛ και όποιος αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΛ θα πρέπει να τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα σε αυτές τις κατηγορίες είναι δευτερέυον...»


Για το αν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί από την Κ17 να πάει κατευθείαν στην πρώτη ομάδα, είπε:

«Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται αλλά για να χτίζεις σωστά πρέπει να ανεβαίνεις σιγά σιγά, ώστε όταν θα πας στην πρώτη ομάδα να είσαι έτοιμος. Θεωρώ ότι όταν θα δουλεύουμε σωστά τότε θα μπορούμε και εμείς να έχουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα. Το πρόβλημα δεν το έχουμε εμείς, το έχει γενικά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.»

Για τη δήλωση του κ. Κούγια πως η ΑΕΛ θα ξαναπάρει πρωτάθλημα σε 5 χρόνια, δήλωσε:

«Η βάση του σημερινού ποδοσφαίρου είναι οι ακαδημίες. Όταν τα παιδιά από μικρά μαθαίνουν να είναι οικογένεια τότε θα παίζουν και για τη φανέλα. Αυτό το είδα όταν η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και να κάνουμε σωστές υποδομές, ώστε η ΑΕΛ να μπορέσει να ξαναπάρει πρωτάθλημα.»