Βαθμολογία

Τσουκάλης: «Με κλειστούς χώρους μπορεί η ΑΕΛ...»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη «φιλοξενήθηκε» ο Βαγγέλης Τσουκάλης, ο οποίος έκανε λόγο για το φετινό πρωτάθλημα και την εικόνα της ΑΕΛ.

«Αυτή η ομάδα προσπαθεί να βρει τα πατήματα της. Το θέμα είναι η ομάδα κόντρα σε κάθε αντίπαλο να μπορέσει να εφαρμόσει το πλάνο και την τακτική της. Είναι σκάκι πλέον το ποδόσφαιρο.» ανέφερε αρχικά για την ΑΕΛ...

Η εικόνα που έχει αποκομίσει για την ΑΕΛ, είναι:

«Η ΑΕΛ όπως την είδα εγώ, όταν παίζει σφιχτά και έχει τις γραμμές της κοντά ήταν πιο επικίνδυνη. Το πιο βασικό είναι ότι επειδή δεν έχει γρήγορα σέντερ μπακ η ομάδα δεν πρέπει να ανοίγει πολύ τις γραμμές της. Θυμάστε και το γκολ που δέχθηκε με τον Ηρακλή. Στην κόντρα αν δε γίνει σωστή αλληλοκάλυψη μπορείς να δεχθείς το γκολ. Τα λεώ αυτά σαν προπονητής και εστιάζω στις αδυναμίες της ομάδας. Να βρει η ομάδα την ταυτότητά της. Να επιτίθεται σωστά όπως αμύνεται κιόλας. Το αμυντικό κομμάτι είναι πάντοτε πιο εύκολο βέβαια. Η ΑΕΛ δε μπορεί να παίξει σε ανοιχτούς χώρους, θα έχει πρόβλημα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης πλέον ξέρει τους παίκτες του. Ποδοσφαιριστές που μπορούν σε κλειστούς χώρους να παίξουν καλά. Με Κέρκυρα και Ηρακλη που δεν παίξαμε όπως έπρεπε είχαμε πρόβλημα. Με τον Ολυμπιακό όμως παίξαμε άμυνα σεμινάριο.»

Για τον Γκόλια, σχολίασε:

«Γίνεται σπουδαία δουλειά με τη χρησιμοποίηση του Γκόλια στο παιχνίδι, κλειδώνεις την άμυνα και δίνεις πλάτος. Ο Γκόλιας είναι αυτό που λέμε το λίμπερο στο βόλει. Όπου παέι η μπάλα πηγαίνει και κλειδώνει.»

Για το φετινό πρωτάθλημα και την εικόνα που έχει, τόνισε:

«Το πιο βασικό είναι ότι η κάθε ομάδα που παίζει μέσα δε διαφέρει από τις υπόλοιπες. Είναι βέβαια και οι σωστές διαιτησίες που βλέπουμε μέχρι στιγμής. Οι ομάδες όλες αντιμετωπίζονται δίκαια. Στην κορυφή βλέπω τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες και τους χρησιμοποιεί όλους. Αυτοί οι δύο θα μπορέσουν να κηνυγήσουν τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ δεν πιστεύω όμως ότι θα κάνει κάτι σημαντικό γιατί δεν έκανε τις προσθήκες που θα έπρεπε.»