Βαθμολογία

Στην Ισπανία η Εθνική Ανδρών βόλεϊ

Επί ισπανικού εδάφους βρίσκεται από την Πέμπτη (29/9) η αποστολή της Εθνικής Ανδρών βόλεϊ, έπειτα από τρεις πτήσεις. Αρχικά, έπειτα από καθυστέρηση 45 λεπτών, η ελληνική ομάδα έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, εν συνεχεία «πέταξε» για τη Βαρκελώνη και τέλος για Λας Πάλμας.

Οι παίκτες του Σωτήρη Δρίκου δηλώνουν έτοιμοι για τα μπαράζ, ο νικητής των οποίων θα προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ματς θα γίνει την 1η Οκτωβρίου, ενώ ο επαναληπτικός στις 8 Οκτωβρίου. 

Ο Γιώργος Στεφάνου δήλωσε: «Μας δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουμε το εισιτήριο μας για το επόμενο ευρωπαϊκό, απέναντι σε μία ομάδα η οποία από όσο γνωρίζω είναι στα μέτρα μας. Εύκολο δεν είναι για τον απλούστατο λόγο για τον οποίο η ομάδα αυτή τη στιγμή αρχίζει και σταθεροποιεί την απόδοση της.

Θα πρέπει να κάνει καλές εμφανίσεις, να παίρνει δύσκολα παιχνίδια, για να μπορέσει να εμφανιστεί ξανά σε μεγάλες διοργανώσεις. Δεν πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία του ότι το πρώτο παιχνίδι είναι στην Ισπανία.

Πρέπει να κάνεις κι εκτός έδρας νίκες και μετά από δύσκολα ταξίδια, να είσαι έτοιμος κάθε στιγμή. Είμαστε σε καλό επίπεδο, τα δύο τουρνουά μας έδωσαν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Σίγουρα η νίκη μας με το Βέλγιο διαφέρει, αλλά όλη η παρουσία μας στα δύο τουρνουά ήταν εποικοδομητική.

Αλλαγές υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα από το 2009. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μίξη παλιών και νέων αθλητών και το καλό είναι ότι πολλοί από αυτούς αγωνίζονται στο εξωτερικό και λαμβάνουν πολύτιμες εμπειρίες.

Η ομάδα έχει ταλέντο και διάθεση και θεωρώ ότι είναι η σωστή στιγμή να αρπάξει την ευκαιρία και να αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις».

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης, από την πλευρά του, επεσήμανε: «Μετά από χρόνια έχουμε μία πρόκληση μπροστά μας και πιστεύω πως είναι στο χέρι μας. Πρέπει να εμφανιστούμε σοβαροί, ταπεινοί και να μπούμε μέσα στο γήπεδο για τη νίκη.

Έχουμε ξανασυναντηθεί με τους Ισπανούς σε φιλικά παιχνίδια, πιστεύω ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε μέσα στη χώρα τους. Θέλουμε να βάλουμε την Εθνική σε μια άλλη τροχιά. Εμείς παίζουμε μέσα στο γήπεδο, εμείς τα κάνουμε εύκολα ή δύσκολα.

Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουμε σε αυτούς τους δύσκολους αγώνες. Έχω μάθει να μην έχω στη ζωή μου δικαιολογίες για ταξίδια και κάτι άλλο. Ή ταν ή επί τας. Πρέπει να μπούμε μέσα να κερδίσουμε, να έχουμε το μάτι του τίγρη, γιατί πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας».