Βαθμολογία

Κούγιας: «Δεν γνώριζε ο Κοντονής για τις χορηγίες»

Στο ΑΕΛ Radio και την εκπομπή «Ο σκόρερ» με τον Λάζαρο Παπαδούλη φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» αναφέρθηκε στα λεγόμενα του στο Δ.Σ. της Super League σχετικά με τις χορηγίες του ΟΠΑΠ τα οποία μετέφερε και στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή ο οποίος δεν γνώριζε σχετικώς.

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στις μετοχές που έχει αυτή την στιγμή ο ΟΠΑΠ, στον κ. Μελισσανίδη, στην απολογία της ΠΑΕ ΑΕΛ για το ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ έκανε έκκληση καθημερινά μέσα από το ραδιόφωνο να προβάλλεται το περιβάλλον της ομάδας, είτε αφορά ποδοσφαιριστές και προπονητές, είτε απλούς παράγοντες.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Κούγια:

Στην πρώτη ερώτηση σχετικά με τα λεγόμενα του στο σημερινό Δ.Σ. κατα του ΟΠΑΠ και του κ. Μελισσανίδη απάντησε:

«Καταρχάς αυτό έγινε ενώπιον και του κ. Κοντονή και το επανέλαβα αργότερα αναλυτικά όταν έφυγε ο κ. Κοντονής. Δεν το γνώριζε γιατί οι ερωτήσεις που του έκανα ήταν ειλικρινείς, ουτε καν μπορούσε να το φανταστεί. Μάλιστα του έδωσα και αυτό με την αφιέρωση που έχουμε κάνει που έχει το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο, τα γραφεία, το ραδιόφωνο, του το έδωσα με αφιέρωση και του είπα κοιτάξτε ποια ομάδα δεν έχει χορηγία στην φανέλα της και ποιες έχουν από τον ΟΠΑΠ. Που ο ΟΠΑΠ δεν είναι κάποια προσωπική ανώνυμη εταιρεία όπως κάποιοι λένε, έχει την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών, φροντίστε να γίνει ενήμερο και το Υπουργείο και να δούμε αν υπάρχει θέμα απιστίας, γιατί όλες τις χορηγίες τις δίνει το Δ.Σ. και επειδή είμαι νομικός γνωρίζω πως γίνεται αυτό. Όλο αυτό το έφερα στον κ. Κοντονή και το κοινοποιήσα κιόλας και στην NOVA ότι δηλαδή κοιτάξτε εδώ, το Δ.Σ. που εγκρίνει τέτοιες χορηγίες κάνει αδίκημα απιστίας. Σκοπός των χορηγιών είναι να διαφημιστεί ο ΟΠΑΠ και να έχει μεγαλύτερα κέρδη, για να έχει παράλληλα μεγαλύτερα κέρδη και το ελληνικό δημόσιο και μου είπε θα το φέρω υπόψιν του Υπουργείου Οικονομικών και θα το εξετάσω και νομικά».

Σε ερώτηση για το τι μετοχές έχει αυτή την στιγμή το κράτος στον ΟΠΑΠ είπε:

«Έχει μεγάλο ποσοστό, αλλά υπάρχουν και ιδιώτες που έχουν. Δεν είναι προσωπική επιχείρηση, είναι μια εταιρεία στο Χρηματιστήριο με χιλιάδες μετόχους. Η θέση της εταιρείας αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε το μισό από τον ΟΠΑΠ. Δηλαδή η διοίκηση έχει το δικαίωμα να εκλέγει γιατί έχει το μεγάλο ποσοστό, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να κάνει και σωστές ενέργειες. Δεν μπορεί να επιλέγεις την Βέροια, τον Πλατανιά ή και την Κέρκυρα και χωρίς καμία ιστορικότητα».

Σε ερώτηση με ποια λογική παίρνουν ο Πλατανιάς και η Βέροια τέτοιες χορηγίες απάντησε:

«Αυτό ακριβώς είναι που αναδείξαμε και εμείς ως ΠΑΕ ΑΕΛ. Πιθανώς υπάρχουν άλλα τα οποία αποκρύπτονται και ίσως έχουν σχέση με τις εκλογές της ΕΠΟ, μπορεί να έχουν σχέσεις με συγκεκριμένη σχέση προς κάποια ΠΑΕ. Νομικά ο κ. Μελισσανίδης απαγορεύεται να είναι μέτοχος. Εμμέσως δεν φαίνεται ότι τις επιλέγει ο κ. Μελισσανίδης. Θέλω λοιπόν να πω ότι εμείς αυτά αναδείξαμε και ο υπουργός τα άκουσε με πολύ μεγάλη προσοχή. Και μόνος του μου είπε είναι αδιανόητο αυτή η μεγάλη ομάδα πως δεν έχει χορηγία του ΟΠΑΠ».

Σε ερώτηση σχετικά με την κλήση για απολογία από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δήλωσε:

«Είναι για τα υβριστικά συνθήματα προς τον κ. Μαρινάκη, για τους πυρσούς που ανάψαμε. Είναι υποβαθμισμένες παραβάσεις, δεν είναι σοβαρές».

Τέλος ο ισχυρός άνδρας των "βυσσινί" έκανε μια έκκληση λέγοντας:

«Έχουμε έναν τελικό το Σάββατο, εμείς θα κρατηθούμε στην κατηγορία, το ξαναλέω και πάλι με αίμα θα κρατηθούμε στην κατηγορία, υπάρχουν συμμαχίες, θα δείτε περίεργα αποτελέσματα μεταξύ ομάδων που είναι ανταγωνιστές μας, δείτε αποτελέσματα ομάδων την περασμένη αγωνιστική, ομάδων που πάντα είναι Super League, εμείς αν δεν είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό κοιτάξτε που θα ήμασταν, εμείς παίζουμε μόνοι μας γιατί είμαστε ΑΕΛ, δεν είμαστε σε άρματα και αυτό θα φαίνεται παντού, είμαστε μια ομάδα που θα τους εκθέτει κάθε φορά γιατί θα παίζουν σε άδεια γήπεδα και μετά θα έρχονται στο παλάτι μας και θα βλέπουν πραγματικό ποδόσφαιρο δεν θα βλέπουν σούπες, μάχες πραγματικές με σπασμένες μύτες, βγαλμένους ώμους που δεν τιμωρήθηκαν ούτε με κίτρινη κάρτα. Για αυτό μίλησα για μάχες με αίμα.

Το Σάββατο και σε κάθε αγώνα είτε εντός είτε εκτός έδρας εμείς πρέπει να παίρνουμε κάτι για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως μέχρι να κάνουμε την καταπληκτική ομάδα που δεν θα φοβάται κανέναν. Αυτό θέλει χρόνο. Για αυτό κάνω έκκληση πρέπει κάθε μέρα στο ραδιόφωνο να βγαίνουν ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες με δυο λόγια το περιβάλλον της ομάδας γιατί έτσι πρέπει. Μόνο έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας που κάθε χρόνο θα είναι διαφορετικοί, φέτος στόχος είναι η παραμονή και μην ξεγράφετε καμία ομάδα. Κάθε Σαββατοκύριακο θα είναι μάχη και πόλεμος».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ