Βαθμολογία

Παραφέστας: «Μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη «φιλοξενήθηκε» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και προπονητής του Αχιλλέα Φαρσάλων, Τάκης Παραφέστας, ο οποίος έκανε λόγο για την εικόνα της ΑΕΛ.

Για τη νίκη της ΑΕΛ κόντρα στον Ολυμπιακό, είπε:

«Ήταν μια μεγάλη νίκη. Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό είναι αλλιώς. Είναι και βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα. H ομάδα μπορεί να δουλεύει τώρα και χωρίς την πίεση. Είναι βέβαια μια νίκη, Δεν τελείωσε το πρωτάθλημα. Αλλά δίνει το δικαίωμα στην ομάδα να ανασάνει.

Παίξαμε έξυπνα για να κλέψουμε το παιχνίδι και το κλέψαμε. Αξίζουν τα εύσημα στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές για το πάθος που είχαν. Ήταν μια ωραία βραδιά, με ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Ο κόσμος βοήθησε πολύ την ομάδα. Κάθε φίλαθλος θέλει να δει τα παιδιά να αγωνίζονται γιατί ταυτίζει τον εαυτό του, με έναν από τους ποδοσφαιριστές. Η αγωνιστικότητα και η προσπάθεια είναι κάτι που χειροκροτείται. Και το αποτέλεσμα να μην πάρεις χειροκροτάς την προσπάθεια.»

Για το πως θα πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο Αναστασιάδης, ανέφερε:

«Κάθε προπονητής βλέπει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου. Κάθε προπονητής σε εκτός έδρας παιχνίδια κοιτάει να μη δεχθεί γκολ και από εκεί και πέρα θα δημιουργηθούν φάσεις μπροστά. Ανάλογα με τον αντίπαλο κατασκευάζεις την εδεκάδα.

Για το αν θα δούμε φέτος ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δήλωσε:

«Από τη στιγμή που οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν κάνει τις μεγάλες επενδύσεις και δεν έχουν φέρει τους μεγάλους παίκτες, έχει μικρύνει η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες. Θα έχουμε εκπλήξεις στο πρωτάθλημα. Ρόλο παίζει η προετοιμασία που έχει κάνει η κάθε ομάδα αλλά και η διαιτησία. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Οι παίκτες μας έχουν την υποχρέωση να εμφανίζονται κάθε αγωνιστική καλύτεροι.»

Για το αν θα πρέπει να στραφούμε προς τα νέα ταλέντα της περιοχής, σχολίασε:

«Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στραφούμε προς τα νέα παιδιά. Αρκεί να τα πιστέψουμε. Ο Ρέντζας ήταν για παράδειγμα εκπληκτικός στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Όμως πρέπει να υπάρχει διοικητική βούληση και να μη μένουμε μόνο στα λόγια. »