Βαθμολογία

Ο μαέστρος Άγγελος Αναστασιάδης

Μια πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα της ΑΕΛ απέναντι στον Ολυμπιακό με 1-0 στο AEL FC ARENA στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Μια νίκη η οποία φέρει την σφραγίδα των παικτών που έτρωγαν σίδερα στον αγωνιστικό χώρο και καθοδηγούμενοι από τον Άγγελο Αναστασιάδη που κέρδισε κατα κράτος την μάχη των πάγκων και τον συνάδελφο του Πάολο Μπέντο.

Ο Μακεδόνας τεχνικός έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε και κατάφερε να περιορίσει σε παθητικό ρόλο τους Πειραιώτες οι οποίοι παραλίγο να έφευγαν από την Λάρισα με έναν βαθμό που σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν. Μάλιστα είναι απορίας άξιον που είδε ο προπονητής τους κ. Μπέντο ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.

Για να επανέλθω στον Άγγελο Αναστασιάδη δεν είναι τυχαίο που είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής καθώς σε όποια ομάδα έχει δουλέψει έχει αφήσει έργο και είναι αγαπητός παντού. Σημαντικό ήταν επίσης και η στήριξη που είχε στις ομάδες όταν στα ξεκινήματα τους δεν πήγαινε καλά.

Για παράδειγμα όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ήταν στην προτελευταία θέση και με εικόνα ομάδας που δύσκολα θα παρέμενε στην κατηγορία, στα έξι πρώτα παιχνίδια είχε απολογισμό μια ισοπαλία και πέντε ήττες, συν το βαρύ 1-4 στα Ιωάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης για το κύπελλο. Αποτέλεσμα της στήριξης; Ο "Άγιαξ" της Ηπείρου να σωθεί πολύ εύκολα και για λεπτομέρειες να χάσει την έξοδο του στην Ευρώπη.

Πάμε τώρα στο εγχείρημα του Πλατανιά τον οποίο όταν ανέλαβε ήταν χαμηλά με σκοπό να τον κρατήσει στην Super League. Πολλά τα σκαμπανεβάσματα, αλλά το τέλος ήταν πανηγυρικό για τον Άγγελο που στηρίχθηκε από τους ανθρώπους της χανιώτικης ομάδας και δικαιώθηκαν με την παραμονή.

Αλλά και παλαιότερα, πριν την Εθνική Κύπρου, η οποία με τον Άγγελο Αναστασιάδη άρχισε να γίνεται ομάδα, ποιος μπορεί να ξεχάσει τις επιτυχίες του Μακεδόνα στον ΠΑΟΚ όπως η πρόκριση στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, ή το κύπελλο της σεζόν 2002-2003 με τον ΠΑΟΚ με την νίκη κόντρα στον συμπολίτη Άρη και ενώ νωρίτερα είχε αποκλείσει στα προημιτελικά τον Ολυμπιακό με δυο νίκες και την ΑΕΚ στους "4".

Ακόμα και στον Παναθηναϊκό ο 63χρονος κόουτς μπορεί εν Ελλάδι να είχε σκαμπανεβάσματα και να ήταν πίσω όσον αφορά το πρωτάθλημα, αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει την μεγάλη επιτυχία του "τριφυλλιού" στο Champions League και στον όμιλο της σεζόν 2000-2001 με αντιπάλους την Γιουβέντους, την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και το Αμβούργο, ένας όμιλος απέναντι στην Κυρία, την καλύτερη Ντεπορτίβο της ιστορίας της και το πάντα δυνατό Αμβούργο. Και όμως ο Παναθηναϊκός του Άγγελου Αναστασιάδη μπόρεσε από αυτό τον όμιλο με τα θηρία να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Προσωπικά, όλα τα παραπάνω, επιβεβαιώνουν αυτό που λέω ότι αποτελεί τον καλύτερο Έλληνα προπονητή και ας τον κατηγορούν αρκετοί για πολλές εμμονές του σε ορισμένα θέματα.

Και κάτι ακόμα το οποίο προσωπικά το έζησα στα Γιάννενα, όταν ξεκινούσα την δημοσιογραφία την σεζόν 2011-2012 που ο Αναστασιάδης ήταν στον ΠΑΣ, είδα ότι μετά την παραμονή είπε ότι αυτή είναι έργο ΚΑΙ του προκατόχου του Στεφάν Ντεμόλ.

Κάτι το οποίο έκανε και χτες όταν αναφέρθηκε στον Σάκη Τσιώλη με τα καλύτερα λόγια, για να έρθει και η απάντηση του Καρδιτσιώτη ο οποίος ανέφερε ότι η νίκη είναι έργο του νυν προπονητή και όχι δικό του καθώς ο ίδιος το μόνο που κατάφερε ήταν να ανεβάσει την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ