Βαθμολογία

Αναστασιάδης: «Να πιστέψουν ότι μπορούν...»

Πολλά και σημαντικά ήταν όλα όσα είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός της ΑΕΛ ευχαρίστησε τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ για την ευκαιρία που του έδωσε, αλλά και τον Τσιώλη στον οποίο «χρέωσε» μερίδιο επιτυχίας. Ο προπονητής των «βυσσινί» μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του και επισήμανε πως πρέπει να πιστέψουν ότι αξίζουν πολλά!

Δέιτε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

«Εγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι με δύο ομάδες που ήθελαν το ματς για τους δικούς του λόγους. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που βαδίζει μόνη της χρόνια τώρα και εμείς μία ομάδα που προσπαθεί να βρει το δρόμο της. Θέλαμε για πολλούς λόγους να πάρουμε το παιχνίδι. Αυτό έγινε στο τελευταίο λεπτό με μεγάλη προσπάθεια, με πολλή δουλειά και πρέπει να ευχαριστήσω την Παναγιά πρώτα και φώτισε αυτά τα παιδιά. Εγώ γνωρίζω τις δυνατότητες τους, αλλά αυτά όχι. Είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα και θα ήμασταν στενοχωρημένοι αν δεν νικούσαμε. Για να έχει σημασία αυτή η νίκη θα πρέπει να κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι. Οι μεγάλες ομάδες έτσι φτιάχνονται».

Για τον τραυματισμό του Ξενοδόχοφ: «Εχουμε πολλά προβλήματα. Εχουμε πολλούς τραυματίες. Τα παιδιά μου δεν γνωρίζουν πως να βάζουν τα σώματα τους, αλλά θα μάθουν. Ο Ξενοδόχοφ χτύπησε σε μία φάση, αφήστε δε μου αρέσει να μιλάω, τα προσπερνάω».

Αν ο Ολυμπιακός υποτίμησε την ΑΕΛ: «Μακάρι να έγινε έτσι, αλλά είχε ένα ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο για να καταλάβει πως δεν έπρεπε να μας υποτιμήσει. Στο πρώτο μέρος είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά αυτό το είδε ο Ολυμπιακός. Δε μου αρέσει να χαϊδεύω αυτιά. Εμένα αλλού είναι η σκέψη μου άσχετα αν κοροϊδεύεται μερικοί. Μετά από ενάμιση χρόνο που δεν είχα δουλειά, ένας άνθρωπος μου έδωσε το τιμόνι αυτής της ομάδας με μεγάλη ιστορία. Πρέπει να τον ευχαριστήσω γιατί με έβαλε ξανά σε αυτό το... κύκλωμα. Εμένα η ζωή μου είναι προπονητής, η... αρρώστια μου και δε θα ήμουν εδώ αν δεν με πίστευε ένας άνθρωπος και θέλω να τον ευχαριστήσω και να τον δικαιώσω.

Είχα πει πως την πρώτη νίκη θα την αφιερώσω στον Σάκη Τσιώλη,  έναν εξαιρετικό συνάδελφο, γιατί αν δεν ήταν αυτός δεν θα ήμουν και εγώ εδώ. Εχει ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της ομάδας».

Ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο της ΑΕΛ, αυτό του αγώνα με την Κέρκυρα ή αυτό με τον Ολυμπιακό: «Το μεγάλο πρόβλημα που έχω σε αυτή την ομάδα είναι να μπορέσω να αλλάξω τη νοοτροπία τους, να τους περάσω πως μπορούν να κάνουν πράγματα που δεν πιστεύουν και οι ίδιοι. Για να έχει συνέχεια θα πρέπει να να είμαστε οι ίδιοι. Αν καβαλήσουμε του καλάμι θα έχουμε πρόβλημα. Οι μεγάλες ομάδες έχασαν βαθμούς από τις μικρές. Όλοι μπορούν να νικήσουν όλους. Τα φαβορί είναι για τις εφημερίδες  και τα καφενεία. Εχω μεγάλο πρόβλημα με τα παιδιά γιατί η εμπειρία της Α Εθνικής είναι πρόβλημα. Δεν το λέω για δικαιολογίες. Πρέπει και τα υπόλοιπα παιδιά να αποδείξουμε ότι μπορούμε απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση στο πρωτάθλημα. Πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που ήταν καταπληκτικός σήμερα».