Βαθμολογία

Ο «άγνωστος κικ μπόξερ»... Απόστολος Κουτογλίδης!

Είναι αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα που απασχολούν την τωρινή περίοδο την πόλη της Λάρισας, μιας και το όνομά του ακούστηκε ουκ ολίγες φορές.

Ο λόγος για τον Απόστολο Κουτογλίδη! Ο μέχρι πρότινος τερματοφύλακας Κ20 της ΑΕΛ, ο οποίος κλήθηκε το προηγούμενο διάστημα να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «βυσσινί».

Ο 19χρονος Σερραίος τερματοφύλακας γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 1997 στο Χορτερό και πριν μετακομίσει μόνιμα στη Λάρισα, αγωνιζόταν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» βρισκόταν υπό την καθοδήγηση του Άγγελου Αναστασιάδη και η μοίρα επέλεξε να τους φέρει και πάλι μαζί.

Το Athleticlarissa.gr θέλησε να μάθει περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τον νεαρό πορτιέρο της ΑΕΛ και αφού κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί μέσω του νυν τεχνικού της ΑΕΛ -γνωστή η «αγάπη» του για τους δημοσιογράφους-, έγινε δια στόματος ενός άλλου προπονητή στη Θεσσαλονίκη. Του Δημήτρη Παπαδόπουλου, προπονητή στις πολεμικές τέχνες!

Ο Απόστολος Κουτογλίδης πέρα από τα καθήκοντά του κάτω από τα δοκάρια και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, είχε ασχοληθεί και με το κικ μπόξινγκ, το όποιο όπως πληροφορηθήκαμε του προσέδιδε ένα ξεχωριστό ατού έναντι των υπόλοιπων γκολκίπερ.

«Προπονήθηκε στη σχολή μου (Ultra Fighters) περίπου 8 μήνες και συνδύαζε τις προπονήσεις του ποδοσφαίρου με αυτές του κικ μποξ. Ήταν πραγματικά ακούραστος και έδειχνε να τα καταφέρνει άψογα και με τα δύο αθλήματα. Του είχα τονίσει πως θα μπορούσε να κάνει λαμπρή καριέρα στο άθλημα του κικ μπόξινγκ, λόγω της τρομερής αντίληψης που είχε.

Ήταν πολύ συνεπής και πεισματάρης όσον αφορά τους στόχους του. Τα στοιχεία που μπόρεσα να διακρίνω με σχετική ευκολία σε αυτόν ήταν τα ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, η ευλυγισία του, η χαλαρότητα που είχε όσον αφορά το κομμάτι της πίεσης, καθώς και η μεγάλη εμβέλεια χτυπήματός του.

Η προπόνηση του κικ μπόξινγκ βοήθησε τον Απόστολο ιδιαίτερα στο θέμα της επαφής, καθώς έμαθε να αψηφά τον πόνο της σωματικής επαφής. Συνάμα, τον έκανε ιδιαίτερα μαχητικό, έτσι ώστε να μπαίνει άφοβα στις φάσεις. Η ταχύτητα με την οποία έκανε προπόνηση στο κικ μποξ, του έδωσε εκείνα τα αντανακλαστικά που θα μπορέσουν να τον καθιερώσουν στην πρώτη ομάδα.

Του είχα πει ότι πέρα από το ταλέντο χρειάζεται και τύχη και όταν θα παρουσιαστεί η ευκαιρία θα πρέπει να την αρπάξει. Χαίρομαι που αυτή η ευκαιρία του δόθηκε τώρα από την ΑΕΛ. Τού εύχομαι πραγματικά ότι καλύτερο.» ήταν τα λόγια που μας είπε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος όσον αφορά τον Απόστολο Κουτογλίδη.


Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ