Βαθμολογία

Βαλαώρας: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα...»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη «φιλοξενήθηκε» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Γιάννης Βαλαώρας, ο οποίος έκανε λόγο για την επικείμενη «μονομαχία» της ΑΕΛ κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Με γυρίζει πολλά χρόνια πίσω αυτό το παιχνίδι. Το πρώτο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν το 4-3 μέσα στο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΛ τώρα παίζει με μια μεγάλη ομάδα και είναι άλλη η ψυχολογία των παικτών. Βλεπουμε όμως ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο δυνατός όσο τα προηγούμενα χρόνια. Ο προπονητής πρέπει να εστιάσει στα αδύναμα στοιχεία των ερυθρόλευκων και η ΑΕΛ μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι είναι στην έδρα μας ας μην το ξεχνάμε. Σε αυτά τα παιχνίδια σημαντικό ρόλο παίζει το πάθος. Δεν πρέπει να φοβηθούν επειδή παίζουν με τον Ολυμπιακό. Να τους κοιτάξουν στα μάτια και να παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η τετράδα των διαιτητών γιατί όσο καλά και αν παίξει η ΑΕΛ μπορεί να χάσει. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε στον προπονητή πως θα αγωνιστεί. Εκείνος έχει το κατάλληλο σχήμα στο μυαλό του, θα χρησιμοποιήσει τους κατάλληλους παίκτες και μπορεί να δούμε μια ΑΕΛ πάρα πολύ καλή. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις στημένες φάσεις και να προσέξει ο τερματοφύλακάς μας τα μακρινά σουτ των ερυθρόλευκων.

Το ξανατονίζω όμως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Να πέφτουμε με δύναμη πάνω στη μπάλα και να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με δύναμη και αποφασιστικότητα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να καταλάβει από την αρχή ότι έχει έρθει σε μια έδρα πολύ καλή και δυνατή. Πιστεύω πως οι φίλαθλοι θα βοηθήσουν την ομάδα και θα γεμίσουν το γήπεδο. Να έχουμε ένα γήπεδο γεμάτο, ώστε να μπορέσει και ο κόσμος να βοηθήσει την ομάδα.

Το παιχνίδι με την Κέρκυρα δεν βγήκε. Όμως αυτό δε σημαίνει πως η ομάδα θα πέσει και ψυχολογικά. Αυτός είναι άλλος αγώνας. Αν πάμε να αγωνιστούμε όπως στην Κέρκυρα, δεν πρόκειται να νικήσουμε ποτέ τον Ολυμπιακό. Όταν εμείς πηγαίναμε σε μια έδρα δυνατή και βλέπαμε τους αντίπαλους να παίζουν με αποφασιστικότητα πολλές φορές δε βάζαμε τα πόδια μας στη φωτιά. Είμαστε πάντα αισιόδοξοι γι' αυτήν την ομάδα, όμως σκοπός είναι να καταλάβουν αυτά τα παιδιά τη σημαντικότητα της αναμέτρησης.»