Βαθμολογία

Πλίτσης: «Υπομονή και ζεστό χειροκρότημα...»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Γιάννη Καλογιάννη «φιλοξενήθηκε» ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Γιώργος Πλίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για την εικόνα που έχει αποκομίσει από τον «βυσσινί» σύλλογο.

Για την εικόνα που έχει όσον αφορά την φετινή πορεία της ομάδας, είπε:

«Το παιχνίδι της ΑΕΛ την Κυριακή θα είναι γιορτή. Όλα τα παιχνίδια του συλλόγου θα πρέπει να είναι έτσι. Το ρόστερ έχει δυναμώσει ανάλογα με το τι ήθελε ο Άγγελος Αναστασιάδης, αρκεί να έχουμε και εμείς υπομονή. Πλέον δεν παίζουμε στη Football League, αλλά στην πρώτη κατηγορία. Δεν ήταν καλό το παινχίδι με την Κέρκυρα και δεν είχαμε αυτήν την προσοχή που έπρεπε. Πληρώσαμε τα λάθη μας με ήττα στην Κέρκυρα. Θέλει υπομονή και πάθος από τα παιδιά που τώρα αρχίζουν και καταλαβαίνουν τι είναι το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής.»

Για τα αγωνιστικά λάθη που έγιναν αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, σχολίασε:

«Γίνονται αυτα τα λάθη στο ποδόσφαιρο. Τα γκολ από λάθη γίνονται. Να μην επανέλθουμε σε προηγούμενα παιχνίδια ώστε να υπάρχει ηρεμία. Αυτή η βδομάδαδα εχει  περάσει πάρα πολύ ήσυχα και αυτό είναι καλό.»

Για το αν οι παίκτες έχουν δεθεί με την ιδέα της ΑΕΛ, ανέφερε:

«Οι παίκτες σιγά σιγά θα μάθουν τι είναι η ποδοσφαιρική Λάρισα. Θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους αλλά θέλει χειροκρότημα. Όλα αυτοί θα καταβάλλουν προσπάθεια και θα δουν ότι ο κόσμος της Λάρισας θα τους ανταμείψει. Όταν υπάρχει προσπάθεια, είναι διαφορετική και η ψυχολογία των παικτών. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος με ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά θα πρέπει ο καθένας να αποδώσει αυτά που πρέπει.»

Για το αν υπάρχει ταλέντα στη Λάρισα και αν αυτό το βλέπει μέσα και από τη δική του ακαδημία, είπε:

«Στη Λάρισα υπάρχουν αρκετά ταλέντα. Δυστυχώς για κάποιο διάστημα δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το ταλέντο. Δυστυχώς ενώ υπάρχει ταλέντο και διάθεση κάποια στιγμή τα παιδιά σταματάνε την προσπάθεια. Δεν έχουν καταλάβει ότι θα πρέπει να υπάρξουν θυσίες και μόχθος για να πετύχεις. Όμως ταλέντα υπάρχουν.»

Για την Κ20 και Κ17 της ΑΕΛ, επισήμανε:

«Την Κ20 την παρακολούθησα. Αγωνίζεται πολύ καλά. Υπάρχουν και άλλα παιδιά της Λάρισας που προσπαθούν και μπορούν να στελεχώσουν αυτές τις ομάδες. Υπάρχει ένας υγιής συναγωνισμός. Πάντως πιστεύω πως για στα τμήματα υποδομής έχει γίνει καλή δουλειά. Πρέπει τα παιδιά όμως να καταλάβουν ότι πρέπει να έχουν υπομονή και θέληση για να πετύοχυν αυτόν τον στόχο.»

Για το αν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, είπε:

«Όταν έπαιζα με τον Ολυμπιακό το πρώτο πράγμα που με ενδιέφερε ήταν να κερδίσω. Ο σκοπός μας ήταν η νίκη και δε μας ενδιέφερε τίποτε άλλο. Εκείνο το παιχνίδι με το γκολ του Μαλουμίδη δεν ξεχνιέται... Τα παιδιά πρέπει να νιώσουν το ζεστό χειροκρότημα ώστε να έχουν πάθος και επιμονή. Δεν πρέπει στο πρώτο λάθος να υπάρξει μουρμούρα. Αυτά τα ματς είναι για τους ποδοσφαιριστές ένα παραπάνω κίνητρο.»

Για το θέμα της ΠΑΕ ΑΕΛ και των οργανωμένων οπαδών, εξέφρασε την άποψή του:

«Όσον αφορά το θέμα αυτό εγώ επιμένω στο διάλογο και την επικοινωνία, ώστε όλοι την Κυριακή να είμαστε στο γήπεδο. Ξέρω ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όμως τα προσωπικά μας πιστεύω ο καθένας πρέπει να τα βάλει στην άκρη. Με ηρεμία όλοι να πάμε στο γήπεδο και να ξεχάσουμε την ώρα του αγώνα αυτά τα προβλήματα και να βρεθεί αμέσως μετά μέσα στη βδομάδα λύση, διότι το πρωτάθλμα είναι ένας μαραθώνιος.»