Βαθμολογία

Παραφέστας: «Όλοι κοντά στην ομάδα»

Στο ΑΕΛ Radio και στην εκπομπή "Forza Ντίνο" του Ντίνου Εξαρχάκη φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και πρόεδρος των παλαιμάχων Τάκης Παραφέστας.

Ο πρόεδρος των παλαιμάχων της ΑΕΛ και προπονητής του Αχιλλέα Φαρσάλων μίλησε για όλα τα θέματα της ΑΕΛ, αναφέρθηκε στο επικείμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στην κακή εμφάνιση της Κέρκυρας, ενώ έδωσε το δικό του μήνυμα λέγοντας «ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ».

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Παραφέστα:

«Πιστεύω ότι όλοι όσοι είμαστε μέσα στον χώρο πρέπει να είμαστε έτοιμοι για άσχημες καταστάσεις και να τις αντιμετωπίζουμε, προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου η ισοπέδωση, νομίζω ότι σε κάθε εποχή πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Φυσικά συνεπικουρούμενοι από την διοίκηση και τους προπονητές και ο καθένας ανάλογα με την προσπάθεια που κάνει και την δύναμη που έχει γράφει την ιστορία του. Τώρα οι υπόλοιποι έξω από τον χορό, ανάλογα με τα αποτελέσματα πηγαίνουν, τα ζήσαμε και εμείς, αλλά το χειροκρότημα με την αποδοκιμασία είναι δίπλα στο ποδόσφαιρο, επειδή όμως έχουν αλλάξει οι εποχές πρέπει να καλυτερεύουμε και αφού λέμε είμαστε ΑΕΛ και στηρίζουμε την ομάδα να το κάνουμε ΚΑΙ στα δύσκολα, όχι μόνο στα εύκολα, όταν θέλουμε να είμαστε μέλη αυτής της ομάδας.

Αναρωτιέμαι και λέω γιατί να υπάρχει αυτή η γκρίνια; Από όλους μας μηδενός εξαιρουμένου, έχουμε εμπλακεί σε μια κατάσταση άνευ προηγουμένου, δηλαδή που πάει σε εμφύλιο, βέβαια η ομάδα μπορεί να μην επηρεάζεται αλλά και πάλι επηρεάζονται καταστάσεις. Που είναι οι φίλαθλοι που λένε και στις λύπες μαζί; Πρέπει όλοι μας που έχουμε περάσει από την ομάδα να κοιτάμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε, το να πει κάποιος πράγματα και να εκμηδενίζει προσπάθειες είναι το πιο εύκολο πράγμα. Αλλά νομίζω χρειάζεται να είμαστε όλοι δίπλα στην ομάδα, στους παίκτες. Είμαστε μια καινούρια ομάδα δεν μπορείς από την μια στιγμή στην άλλη η ομάδα που ήταν πέρσι Β' Εθνική και πήρε την άνοδο να φτάσει στο τέλειο αγωνιστικό επίπεδο κατευθείαν. Χρειάζεται προσπάθεια από όλους αυτό που πρέπει είναι να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία, χρειάζεται όμως δουλειά και υπομονή. Σιγά σιγά να χτιστεί η ομάδα και με την δουλειά και την συμπαράσταση θα υπάρξει η βελτίωση από τους ποδοσφαιριστές που σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος.

Εμείς από την πλευρά μας να τους βοηθήσουμε με τις καλές κουβέντες και το χειροκρότημα και δεν μου αρέσουν συζητήσεις του στιλ δεν μπου αρέσει ο ένας δεν μου αρέσει ο άλλος, έρχονται όλοι και λένε αυτός έπαιξε, αυτός δεν έπαιξε, δηλαδή αυτός που αμείβεται για να έχει μια καλύτερη ζωή να του λέμε σε έκανε αυτός ή σε έκανε εκείνος. Όταν τα φώτα σβήσουν δεν μπορεί να ξέρεις πως συνεχίζει ο παίκτης και πως ζει, καθένας έχει γράψει την δική του ιστορία, έχει προσφέρει, αλλά να βλέπουμε και τα θετικά όχι μόνο τα αρνητικά. Να βλέπουμε ότι η ομάδα συγκεντρώνει πολύ κόσμο, είναι πόλος έλξης, να δούμε την κοινωνική διάσταση και γενικά την καλή πλευρά. 

Κανένας όταν μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν θέλει να χάσει, όλοι να κερδίσουν θέλουν, εδώ εμείς οι παλαίμαχοι φιλικά παίζουμε και θέλουμε να νικάμε. Θέλω να πω όμως κάτι για κάποιους που παίρνουν τηλέφωνο να λένε όμορφα, ωραία και τεκμηριωμένα την άποψη τους, εξάλλου δεν μας χωρίζει τίποτα αντίθετα μας ενώνει όλους η κοινή αγάπη για την ΑΕΛ και την Κυριακή ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο να βοηθήσει την ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι το ότι αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός δεν λέει κάτι. Αν εμείς παίξουμε όπως πρέπει όλα μπορούν να γίνουν και πάντα πρέπει να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε».

Σε ερώτηση για το που πιστεύει ότι θα κριθεί το ματς με τον Ολυμπιακό και για την κακή εμφάνιση στην Κέρκυρα είπε:

«Σίγουρα υπήρξε επηρεασμός από όλα τα γεγονότα που συνέβησαν νομίζω ότι σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται υπομονή, πειθαρχία, αποφασιστηκότητα, δύναμη και όταν παίζεις με ομάδες οι οποίες είναι μεγάλες όπως ο Ολυμπιακός χρειάζονται τα παραπάνω. Από εκεί και πέρα όμως και εμείς είμαστε μια νέα ομάδα, θα κοιτάξουμε να κλέψουμε το παιχνίδι, να παίξουμε πειθαρχημένα και με σκοπιμότητα, δηλαδή μην πάμε να παίξουμε φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο, εδώ χρειάζεται καλή διαχείριση, εξυπνάδα, αποφασιστηκότητα και τσαμπουκάς για να κερδίσεις. Αν δεν έχεις τσαμπουκά δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο».

Για το αν είναι δύσκολο το έργο του προπονητή μετά από μια κακή εμφάνιση όπως στην Κέρκυρα δήλωσε:

«Καθε προπονητής έχει την εμπειρία του, έχει την πίστη του μέσα από την δουλειά και την επαφή που έχει με τους παίκτες περνά αυτά τα στοιχεία που χρειάζονται, νομίζω ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι τυχαίος προπονητής, είναι μια ζωή στο ποδόσφαιρο, έχει την εμπειρία, την γνώση και πρέπει όλοι στην ομάδα να γίνουν μια γροθιά. Πιστεύω ότι και η συμπαράσταση του κόσμου θα βοηθήσει. Όπως πέρσι που η ομάδα κάποια στιγμή δεν πήγαινε καλά και το γήπεδο είχε 15.000 κόσμο, αυτό είναι συγκλονιστικό. Στεναχωριέμαι που υπάρχει αυτός ο διχασμός, αυτή η γκρίνια. Πρέπει να δούμε τα πράγματα αισιόδοξα και να είμαστε αισιόδοξοι. Αν δεν είσαι έτοιμος σωματικά να δώσεις και την ψυχή σου δεν μπορείς να έχεις αποτελέσματα και διακρίσεις. Χρειάζεται να πιστέψουμε στα παιδιά και να τα υποστηρίξουμε».

Σε ερώτηση σχετικά με τις καλές διαιτησίες σε αυτές τις δυο πρώτες αγωνιστικές σχολίασε:

«Τους διαιτητές πρέπει να τους βοηθάμε, όταν παίζαμε εμείς με τους διαιτητές είχαμε άριστη επαφή δηλαδή τον διαιτητή πρέπει να τον κάνεις συνεργάτη γιατί και αυτός άνθρωπος είναι και καλείται σε λίγα δευτερόλεπτα να πάρει αποφάσεις όλη η κριτική έρχεται εκ των υστέρων και έχοντας δει δέκα φορές το βίντεο. Πρέπει να είμαστε αρωγοί στην διεξαγωγή ενός παιχνιδιού. Αυτό λέω και στα παιδιά στον Αχιλλέα Φαρσάλων, παίξτε ευχαριστηθείτε το παιχνίδι και αν οι αντίπαλοι είναι καλύτεροι τους δίνουμε το χέρι. Να μάθουμε να έχουμε ανωτερότητα, να μάθουμε να παραδεχόμαστε και τον αντίπαλο ότι είναι καλύτερος.»

Εύχομαι την Κυριακή να πάνε όλα καλά και θα πάνε, είπαμε στόχος φετινός είναι η καθιέρωση στην κατηγορία, μπορεί να στραβώσει το ματς αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεις την προσπάθεια. Το δικό μου μήνυμα είναι ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ και ας αφήσουμε την υψηλή κριτική και όλοι μας να βλέπουμε και το καλό όχι μόνο το κακό.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ