Βαθμολογία

Γκαμπέτας: «Δεν διάβασαν καλά το παιχνίδι...»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη «φιλοξενήθηκε» ο Γιάννης Γκαμπέτας, ο οποίος έκανε λόγο τόσο για το παιχνίδι της Κ20 της ΑΕΛ στην Κέρκυρα, αλλά και της αντίστοιχης του Άγγελου Ανσστασιάδη. Σύναμα έδωσε και το δίκο του μήνυμα για την επικείμενη αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό.


Για το παιχνίδι της Κ20, σχολίασε:

«Κερδίσαμε δίκαια αν και είχαμε κάποια κενά διαστήματα. Υπάρχει ταλέντο και παίκτες που μπορούν προωθηθούν. Πρέπει όμως να υπάρχουν περισσότερα παιδιά από τη Λάρισα στην Κ20. Ο στόχος της κάθε πόλης πρέπει να είναι αυτός. Γιατί οι γηγενείς ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που θα αγαπήσουν την ομάδα. Γίνεται καλή δουλειά στην Κ20. Μου άρεσε πολύ η ομάδα. Το νούμερο 10 ο οποίος είναι αριστεροπόδαρος, πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Έχει μέλλον αυτή η ομάδα.»

Όσον αφορά το παιχνίδι της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη στο νησί, ανέφερε:

«Πιστεύω ότι ο ένας φοβόταν τον άλλον. Μετά το 25΄η ΑΕΛ έχασε τον ρυθμό που είχε στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο προπονητής κατέβασε την ομάδα με τρεις στόπερ, έκλεισε τον άξονα και δεν είχε πολλά προβλήματα. Ενώ στο πρώτο μέρος προσπάθησε να μπλοκάρει τα άκρα.

Η ομάδα της ΑΕΛ όμως δεν είχε τα τρεξίματα που θα έπρεπε να έχει ομάδα Α' εθνικής. Η ομάδα δεν είχε ψυχολογία γιατί πάντα όταν συμβαίνουν κάποια αρνητικά γεγονότα, αυτά έχουν αντίκτυπο στους παίκτες. Η ΑΕΛ έχει κάποια κενά στις αλληλοβοήθειες και δεν έχει ταχύτητα στην επίθεση. Δυστυχώς είναι πολύ προβλέψιμη. Δεν υπήρχε το κατάλληλο πάθος να παίξει με μια Κέρκυρα που ήθελε το παιχνίδι. Λείπει η ταχύτητα και σωματικά και νοητικά. Στο κέντρο δεν υπάρχει συνεργασία πολύ καλή και από εκεί δέχθηκε και τα δύο τέρματα η ΑΕΛ. Η Κέρκυρα δεν πρέσαρε, είχε έναν επιθετικό γρήγορο, κέρδισε φάουλ αλλά μάλλον οι άνθρωποι του συλλόγου δε διάβασαν καλά το παιχνίδι.

Όμως αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, ήταν μια κακή μέρα. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν μια νοοτροπία νικητή. Όλοι μας οι Λαρισαίοι στην Κέρκυρα στεναχωρεθήκαμε λόγω της εμφάνισης και όχι της ήττας. Υπάρχει υλικό στην ομάδα. Με έναν έμπειρο προπονητή, με έναν μεγαλομέτοχο που έχει περάσει από πολλές ομάδες και τον Θωμά τον Κυπαρίσση αν υπάρξει συγκέντρωση όλα θα γίνουν. Θέλω να πιστεύω πως με τον καιρό θα βρει η ομάδα ρυθμό.»

Για το ματς με τον Ολυμπιακό,είπε:

«Ο Ολυμπιακός με προσθήκες τελευταίας στιγμής έγινε ομάδα. Θεωρώ πως αν η ΑΕΛ δείξει το πρόσωπο που είχε με τον Ηρακλή μπορεί να το παλέψει να πάρει αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει ανίκητη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει η ΑΕΛ. Ο κόσμος δεν πρέπει να παρασύρεται από κανέναν και να στηρίζει την ομάδα.