Βαθμολογία

Τεσσάρα η Σπάρτη, «κουλούρια» στο Ηράκλειο (video)

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα παιχνίδια για την πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδος με την Σπάρτη να κλείνει θέση στους ομίλους του θεσμού, ενώ ΟΦΗ και Αχαρναϊκός θα λύσουν τις διαφορές τους στην ρεβάνς της Αθήνας.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΣΠΑΡΤΗ 0-4

Στο Αγρίνιο ο τυπικά γηπεδούχος Παναιγιάλειος υποδέχτηκε την Σπάρτη με την νεοφώτιστη ομάδα της Πελοποννήσου να περνά με το επιβλητικό 4-0 και να σφραγίζει την πρόκριση της στους ομίλους του κυπέλλου.

Οι Λάκωνες με μεγάλους πρωταγωνιστές τους πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ Ηλία Αναστασάκο και Γιώργο Μπουντόπουλο έφτασαν σε αυτή την νίκη που τους φέρνει και με τα δυο πόδια στην επόμενη φάση.

Ο αειθαλής επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 24' ενώ ο ίδιος πέτυχε και το 0-2 στο 75' κλειδώνοντας ουσιαστικά και την νίκη της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν την επικράτηση τους σε θρίαμβο με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μπουντόπουλο ο οποίος με δυο τέρματα στο 85' και στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

">http://

Παναιγιάλειος (Λεωνίδας Βόκολος): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Πατινιώτης, Βλάχος, Κοντοές, Καζναφέρης, Μπούζας, Τσιλιγκίρης, Μπουρλάκης (80' Μωϋσίδης), Σκαρτσίλας (46' Κατίδης), Κρητικός (63' Ξομπλιός).

Σπάρτη (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Παπαχρήστος, Γκαλίτσιος, Κατσίκης, Γιαννίτσης, Μπανούσης, Ν. Αρσενίεβιτς (76' Αναστασόπουλος), Οικονομόπουλος, Μπουντόπουλος, Αναστασάκος (85' Παναγιώτου), Βελλίνης (72' Ηλιόπουλος).

ΟΦΗ - ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ 0-0

Στο Ηράκλειο ΟΦΗ και Αχαρναϊκός έμειναν στο 0-0 ύστερα από ένα πολύ μέτριο παιχνίδι και έτσι τα πάντα θα κριθούν στην ρεβάνς της Νέας Σμύρνης.

Ύστερα από ένα πρώτο μέρος που θα ξεχαστεί γρήγορα, στην επανάληψη ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ μια στο 73' όταν το δυνατό σουτ του Μασάδο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αποστολίδης, ενώ δέκα λεπτά αργότερα σκόραρε με τον Ροβίθη, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα καθώς η μπάλα είχε βγει άουτ πριν φτάσει στον παίκτη των γηπεδούχων.

">http://

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Μιλοσάβλιεφ, Οστοιτς, Βουχό, Χαντί, Μίκιτς (79' Κιάσος), Κοιλιάρας, Αντουκόρ (46' Μασάδο), Ογκμποε (65' Ροβίθης), Φαζός.

Αχαρναϊκός (Δημήτρης Αρναούτης): Αποστολίδης, Μουστάκης, Αναστασίου (59' Παπανικόλας), Σωτηράκος, Χριστοφιλέας, Τσεμπερίδης, Μαρής, Παπατόλιος (72' Ντάγκρας), Ματσούκας, Γουέρε (46' Ψάνιος), Τζιώρας.