Βαθμολογία

Βοσνιάδης: «Φύγαμε από το γήπεδο»

Τη σαφή ανωτερότητά του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης στη συνέντευξη Τύπου μετά τον κυριακάτικο (11/9) αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο τεχνικός της Βέροιας τόνισε ότι έγιναν πολλά αβίαστα λάθη, στάθηκε στην κατάρρευση μετά το πρώτο γκολ, ενώ αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το ζήτημα με το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Αρχικά, ο Αλέκος Βοσνιάδης είπε: «Ένα πολύ κακό παιχνίδι για εμάς μέχρι το 25' προσπαθούσαμε να μην ξεφύγουμε από το πλάνο μας, να είναι κλειστοί οι χώροι πίσω κι ενώ δείχναμε ότι τα καταφέρναμε ως το 25', μετά το γκολ του Ολυμπιακού γίναμε μία ομάδα που έφυγε από το γήπεδο. Κάναμε εύκολο το έργο του αντιπάλου, δεχτήκαμε γρήγορα τέρματα με πολλά αβίαστα λάθη, τα οποία μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ήταν σίγουρο ότι θα τα εκμεταλλευτεί.

Το πρόβλημά μας ήταν ότι καταρρεύσαμε αμέσως μετά το πρώτο γκολ. Από αυτά τα ματς είχα πει στους παίκτες ότι αν δεν μπορείς να πάρεις τίποτα από βαθμούς, το σημαντικό ήταν να έχεις προίκα την καλή εικόνα. Έχουμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, μία νέα ομάδα που μέχρι και τις τελευταίες μέρες έπαιρνε παίκτες.

Είναι λογικό να μην υπάρχει συνοχή και χημεία, αλλά όταν κάτι στραβώνει πρέπει να έχουμε καλύτερη αντίδραση. Πρέπει να το λύσουμε γρήγορα το πρόβλημα γιατί έχουμε μπροστά μας δύσκολο ματς. Πρέπει γρήγορα τη συμπεριφορά μας και την ψυχολογία μας να αλλάξουμε. Πρέπει ήρεμα να δούμε τη συνέχεια. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Η ποιότητά του είναι μεγάλη, δεν συγχωρεί λάθη και πήραμε ένα καλό μάθημα».

Κατόπιν ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων:

-Αναφερθήκατε στα αγωνιστικά προβλήματα. Ομως αντιμετωπίζετε και ένα εξαγωνιστικό θέμα με το πιστοποιητικό συμμετοχής.

«Αυτό είναι κομμάτι που ασχολείται η διοίκηση. Εμείς ασχολούμαστε με το αγωνιστικό. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίζουμε να παίζουμε. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να φτιάξουμε την εικόνα μας».

-Με το υλικό που έχει η ομάδα μπορεί να κάνει ζημιές στο πρωτάθλημα; Τι απαντάτε σε όλους αυτούς που θεωρούν την Βέροια φαβορί για να πέσει κατηγορία;

«Η Βέροια είναι μία νέα ομάδα, άλλαξε πολλούς παίκτες. Σίγουρα θα είχε προβλήματα στη συνοχή της. Το σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα. Έχουν έρθει έμπειροι παίκτες. Το κυριότερο είναι όταν στραβώνει κάτι να δίνουμε τη μάχη μας. Αυτό που λένε ότι η Βέροια θα είναι φαβορί για να πέσει, θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που θα μπουν σε αυτόν τον χορό. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας».

-Μήπως θεωρείτε ότι είναι καλύτερα που ήρθε νωρίς η σφαλιάρα;

«Έπρεπε να έχουμε καλύτερη εικόνα. Είναι σημαντικό για την Βέροια και για τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή, να μην αφήνουν κανένα ματς χωρίς να δώσουν τη μάχη τους. Είναι μάθημα για εμάς. Μακάρι να μην είχε έρθει και να ήταν καλύτερα τα πράγματα για τη συνέχειά μας. Πρέπει γρήγορα να πάρουμε το μάθημά μας. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε από αυτό».

-Για την αναβολή του πρωταθλήματος τι έχετε να πείτε;

«Το σημαντικό είναι να μην αλλάζουν οι ημερομηνίες και οι ομάδες να βρίσκονται στους αγωνιστικούς χώρους και να μην αλλάζει το πρόγραμμα. Ευχόμαστε γρήγορα να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο ο κόσμος και να παίζουν οι ομάδες ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν είναι καλό το γεγονός ότι αναβλήθηκε το πρωτάθλημα».